EV, SAMANLIK VE AHIR KÜL OLDU

EV, SAMANLIK VE AHIR KÜL OLDU

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde ev, samanlık ve ahır tamamen yandı. Yangın sırasında ahırda bulunan 50 büyükbaş hayvan ise çoban tarafından salınarak kurtarıldı.

İlçeye bağlı Kırıklar köyünde akşam saatlerinde Ziya Öztürk’e ait besi çiftliğinin ahır kısmında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Büyüyen alevler, bitişikteki ev ve samanlığa da sıçradı. Ahırdaki 50 büyükbaş hayvan çoban tarafından salınarak kurtarılırken, ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalar sonucu söndürülen yangında ev, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 80 ton saman zarar gördü.

Ziya Öztürk, yangının ahırda başladığını ve yarım saat içerisinde ev, ahır ve samanlığın tamamen yandığını söyleyerek,’’80 ton saman yandı. Bütün yemlerimiz buradaydı. Bugün de 300 çuval yem gelmişti. Tahminim 70 – 80 ton civarında yem zayiatımız var. Ahırda 50 büyükbaş hayvan vardı. Hayvanları salmışlar, onlarda bir can kaybı yok. Hayvanları komşumuzun ahırına getireceğiz. Ahır hariç 300 bin lira zararım var. Canımız sağ olsun. ’’dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: