TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SEVİNCİ

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SEVİNCİ

KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile Özçelik-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanırken, işçiler sevinç yaşadı.

Kardemir’de çalışan 3 bin 300 işçiyi ilgilendiren 2019-2020 toplu iş sözleşmesi Kardemir Genel Müdürlüğü toplantı salonunda imzalandı. İmzalanan sözleşmeyle, çalışanların ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 13,19, ikinci 6 ay için TÜFE, üçüncü 6 ay için TÜFE, dördüncü 6 ay için TÜFE + 1 puan artış yapılırken, sosyal haklarda da ilk yıl yüzde 18, ikinci yıl TÜFE+1 puan artış yapıldı. Sözleşmede, 15 yıl ve üstü kıdeme sahip tüm çalışanlara aylık brüt 400 TL kıdem ödemesi yapılacak ve 9. kademede olan çalışanların 10 ve üstü kademelere geçişleri yapılacak.

Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç ile Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, imza töreninin ardından fabrika içerisindeki Haddehane Meydanı’nda gündüz vardiyasından çıkan ve kendilerini bekleyen yaklaşık 3 bin işçi tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Güleç ve Değirmenci, işçilerin arasından geçerek birlikte kürsüye yürüdü. Meşaleler yakan işçiler, ‘İşçi sendika omuz omuza’, ‘Kardemir sendika omuz omuza’ ve ‘Biz bir aileyiz’ sloganları atarak toplu sözleşmenin imzalanmasını kutladı.

İşçilerin büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Kamil Güleç şöyle dedi:’’Bu can bu bedende olduğu sürece ben size ‘baba’ olmaya gayret edeceğim. En ağır yatırımlarımızın tamamı bitiyor. Bu zor ve büyük harcamaların olduğu yılda sağ olsun Yunus başkan ve ekibi sınırlarımızı aşırttılar, zorladılar. Sizleri mutlu etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik, fedakarlığı yaptık. Bizi mahcup etmeyeceğinize inanıyoruz. Sendika başkanımızda söyledim. ‘Biz bu imzayı atıyoruz ama Bunun karşılığında bizim çalışanlarımız fedakarlardır, işine aşına sahip çıkarlar ve bize katma değeri yüksek ürünlerde çalışanlarında katma değerini daha fazla katarak refah seviyemizi, gelirimizi artırırlar. Onun için bunun hak ettiler’ dedim. Bu sözün karşılığını sizden hep bekliyorum. Gelecek için Allah yüzünüzü hep güldürsün, hiç üzülmeyin. Yaşadığımız sürece bu kurumsal kimliği Kardemir taşıdığı sürece bizler olalım olmayalım, sizler burada hep çalışın, hep mutlu olun. Ailelerinize, çocuklarınıza huzur getirin, Cenab-ı Allah alın terinizi en iyi yerlerde harcamayı nasip etsin.’’

Yunus Değirmenci ise,’’Allah hepinizden razı olsun. Beni mahcup etmediniz, beni utandırmadınız. 2018’in en verimli yıl olduğunu işveren ağzından ilan ettirecek kadar fedakar, cefakar çalıştınız. Tabii toplu sözleşme masasından küçük rakamlarla kalkmak bize yakışmazdı. Belki son dönemlerin en kolay ama en güzel toplu sözleşmesini imzalama şerefini, onurunu cenab-ı Allah bize nasip etti. En kötü günümüz, en sıkıntılı günümüz böyle olsun. Ama Kardemir’in işleri yolunda giderken bu paraları alıyorsak Allah nazardan saklasın, başına bir şey geldiği zamanda geçmişte olduğu gibi fedakarlık yapmasını biliriz. Kardemir bizim gözbebeğimiz’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güleç ve Değirmenci işçilere karanfil attı.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: