KARDEMİR 1,5 MİLYAR DOLAR YATIRIM HEDEFLİYOR

KARDEMİR 1,5 MİLYAR DOLAR YATIRIM HEDEFLİYOR

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, ’’Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1,5 milyar dolar yatırım hedefimiz var’’ dedi.

Demir, Kardemir A.Ş.’nin çizdiği stratejik plan, yatırım hedefi, üretim tonajı, Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenlemesi ve yeşil çelik yatırımlarında atılabilecek yerli ve milli teknoloji adımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kardemir’in ham çelik üretim tonajının 2,5 milyon ton seviyelerinden 3,5 milyon tona çıkartmayı amaçladıklarını ifade eden Demir, Türkiye Yüzyılına yakışır bir stratejik plan hazırlandığını ve önümüzdeki 5 yılda 1,5 milyar doları bulacak yatırım hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Demir, şöyle dedi: “Kardemir demir – çelik sektöründe yerli ve milli üretim stratejileriyle; sektörel bağımsızlığı sağlayacak ve küresel bir güç olmak vizyonuyla yoluna devam edecektir. Bu kapsamda yenilikçi teknoloji ve sürekli iyileştirme anlayışının vurgulandığı, çevresel – sosyal sürdürülebilirliğin ve paydaş değerlerinin ön planda tutulduğu mevcut üretiminin ötesinde değer katan ve fark oluşturan operasyonları ile değişime liderlik etmeyi hedeflemektedir. Hazırlanan 5 yıllık stratejik plandan ve Türkiye Yüzyılının ilkelerinden hareketle; uzun vadeli ve sürdürülebilir iş modelleri ile Kardemir’in rekabet avantajı elde edebileceği alanların oluşturulmasına ağırlık verilerek, stratejik yatırım, ürün alaşım ve teknolojilerine yönelik yatırım tercihleri ile fark oluşturmak önceliğimizdir. Stratejik planlarımız doğrultusunda; önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1,5 milyar doları bulacak yeni yatırım hedefimizi siz kıymetli basın mensuplarımızla paylaşmak istiyorum.’’

Demir, ham çelik üretim tonajını kısa vadede yeni yatırım planlarıyla beraber 2,5 milyon ton seviyelerinden 3,5 milyon tona çıkartmayı hedeflediklerini belirterek,’’ Katma değerli çelik üretimini önümüzdeki 5 yıl içerisinde iki katına çıkaracak planlamalar içindeyiz. Süreç boyunca uygulanacak kontrol mekanizmaları ile yarı mamul ve nihai mamul kaliteli teknolojiler ve nitelikleri sürekli iyileştirilecek bunu destekleyen operasyonel verimlilik artırılacaktır.

Yatırımlarımızın tamamında önceliğimiz; işimize uygun, doğaya mümkün olan en saygılı teknik ve teknolojiyi seçmektir. Yenilikçilik ve değişimin öncüsü olma anlayışıyla yeni teknolojiler doğrultusunda ürün ve prosesleri geliştirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda halihazırda görüşmeleri yürütülen yeni teknoloji ile uyumlu çevreci uygulamaları bulan ve uygulayan öncü bir kuruluş olarak yeni bir yüksek fırın yatırımı hayata geçirilecektir’’ dedi.

ÇEVRE YATIRIMINA 40 MİLYON DOLAR BÜTÇE AYIRDIK

2024 yılı için çevre yatırımlarına yaklaşık 40 milyon dolar bütçe ayırdıklarını, mali yapıyı güçlendirmek adına sürdürülebilir bir Kardemir oluşturmak istediklerini aktaran Demir, Kardemir’in çevre yatırımları, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenlenmesi hakkında atılacak adımların öneminin altını çizdi.

Demir şöyle devam etti: “Günümüz şartlarında şirketlerin mali yapılarını güçlendirmesi sürdürülebilirlik açısından en önemli konulardan bir tanesidir. KARDEMİR’in sürdürülebilir rekabet gücünü artıracak etkin finansal sistem yapısı geliştirilecek, maliyet azaltıcı ve karlılık artırıcı faaliyetler ile “Mali Yapıyı Güçlendirmek” amaçlanmaktadır. Katma değer ve karlılık konuları önceliğimiz olacaktır. Bu sayede karlılığımız yeni ve yenilikçi yatırımları mümkün kılacağı gibi temettü dağıtımı ile hissedarlarımıza değere ortak etmeyi sürdürmek isteriz. Hisselerinin tamamı Borsa İstanbul’da işlem gören Şirketimiz yaptığı yatırımlar ve karşılığındaki kazanç potansiyelini ortaya koyarak yatırımcı çekmeye devam edecektir. Demir-Çelik şirketlerinin önünde artık AB Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenlemesi vardır. Şirketimizde bu düzenlemeye uygun bir şekilde 2053 hedefleri doğrultusunda yola devam edecektir. Şirketimiz; ”Sağlıklı Çevre ve Verimli Üretim” ilkesinden hareketle, tüm üretim ve yatırım faaliyetlerinde, çevreye duyarlı olmayı ve sürekli geliştirmeyi temel prensipler olarak kabul etmektedir. Şirketimiz bu noktada 2006 yılından 2023 yılı sonuna kadar yaklaşık 160 milyon Dolar harcama yapılmış olup, 2024 yılı için çevre yatırımlarımıza yaklaşık 40 milyon Dolar bütçe ayrılmıştır. Önümüzdeki yıllarda da çevreci yatırımlarımız hızla artarak devam edecek insana ve çevreye saygılı olmayı şiar edinmeye devam edeceğiz.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: