KARABÜK Üniversitesi’nde (KBÜ)“Eğitim Kurumlarında Arapça ve İslami İlimlerin Öğretimi Uluslararası Sempozyumu başladı.
Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Arapça Türkçe Dil Paylaşım Forumunun katkılarıyla 11 farklı temada düzenlenen “Eğitim Kurumlarında Arapça ve İslami İlimlerin Öğretimi Uluslararası Sempozyumu (Gerçeklik ve Beklentiler) Cumartesi gününe kadar sürecek.
Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumun açılışına KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve davetlilerin konuşmaları ile devam etti.
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun, “Arapça öğretiminin metodik olarak farklılaşması ve daha kolaylaşması gerektiği kanaatindeyim. Çünkü Arapçanın çok zengin bir dil olduğunu bilmekle beraber uluslararasılaşma anlamında Ortadoğu’nun ve Afrika’nın dışına çıkıp daha iddialı olması lazım, tıpkı İngilizce gibi. Metodik olarak bunları konuşmak ve tartışmakta fayda var” diye konuştu.
Sempozyum, açılış konumlarının ardından sertifika ve hediye takdimi gerçekleştirilmesi ve sunumların yapılmasıyla devam etti.
11 farklı temada düzenlenecek “Eğitim Kurumlarında Arapça ve İslami İlimlerin Öğretimi Uluslararası Sempozyumu (Gerçeklik ve Beklentiler)”, 6-8 Mart 2023 tarihlerinde Karabük Üniversitesinde ele alınacak.
Sempozyum ile eğitim kurumlarında Arapça ve İslami ilimlerin öğretiminin gelişimi ile ilgili teorik yönlerin zenginleştirilmesi, Arapça ve İslami ilimlerin öğretilmesinde modern teorilerden yararlanılması, Arapça ve İslami ilimlerin öğretimine yönelik denetimler, bunların yöntemleri, alanları ve engellerinin vurgulanması, Arapça ve İslami ilimlerin uyumu ve amaçlarının tespit edilmesi, Arapça ve İslami ilimler ile diğer bilimler arasındaki araştırmaların ilişkisi ve bunların gelişme olanaklarının belirlenmesi amaçlanıyor.