MESLEK LİSELİLER HEM ÖĞRENECEK HEM DE EKMEK ÜRETECEK

MESLEK LİSELİLER HEM ÖĞRENECEK HEM DE EKMEK ÜRETECEK

KARABÜK’te  Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan fırınla, öğrenciler günlük 5 bin ekmek üretimi yapacak.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında “81 İlde 81 Ekmek Fırını Projesi”  kapsamında  Karabük Merkez Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde entegre fırın tesisinin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Karabük Valisi Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’in katılımıyla açılan fırında, günlük 10 bin ekmek üretim kapasitesi bulunuyor. 2,5 milyon liraya mal olan fırın ile il genelinde 10 bin 425 öğrencinin ekmek ihtiyacı da karşılanmış olacak. İlk etapta günlük 5 bin ekmek üretilecek, ihtiyaç olması durumunda günlük 10 bin ekmeğe kadar üretim yapılabilecek.

Vali Gürel, ” Meslek liselerimiz üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yapan kurumlarımız. 10 bin 425 öğrenciye ücretsiz yemek dağıtımı yapıyoruz. Bunların ekmek ihtiyacı var. Türkiye’de 81 ilde bu tür çalışmalar yapıldı. Bu okulumuzda da 2,5 milyon lira gibi bir rakamla bunlar hazırlandı ve şu anda hazır hale getirildi. Buradaki öğretmenlerimizin koordinasyonunda öğrencilerimize pratik yapma imkanı sunacak. Piyasaya eleman yetiştirme anlamında da destek verilmiş olacak. Günlük 5 bin ekmek üretilecek ama 10 bin kapasitemiz var” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: