ÇADLI ÜNİVERSİTELİLER KBÜ’DE BULUŞTU

ÇADLI ÜNİVERSİTELİLER KBÜ’DE BULUŞTU

Türkiye ve Kıbrıs’ta öğrenim gören Çadlı Öğrenciler Birliği 4’üncü Genel Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi2nde (KBÜ) başladı.

KBÜ 15 Temmuz Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda iki ülkenin milli marşları çalındı.

Çad’ın Ankara Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet, şöyle dedi:’’Bu tür toplantılar, Çadlı öğrenciler için büyük katılım sağlandığında kardeşlik ve birbirinizle temas halinde kalmanız açısında çok önemli. Türkiye’de yaşayan Çadlı öğrenciler için çok güzel düşünme ve düşünceleri, kültür ve fikir alışverişi paylaşma zamanı. Türkiye ve Kıbrıs’ta bulunan öğrencilerin sergilemiş olduğu bu güzel davranıştan dolayı hepinize minnettarım. Türkiye ve Kıbrıs’taki öğrencilerin, Türkiye ve Çad’daki üniversiteler arasında önemli bir diplomaside görev oynadıkları için teşekkür ediyorum. Çad’ın 2020-2030 vizyonu için çok güzel planları var, güzel bakışı var. Paris’te yapılan konferanstaki 2017-2020 planlaması da bunun içindedir. Bu vizyon ve stratejide Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi 2020-2030’da Çad’ın küresel bir güç haline gelmesi için bu stratejiyi uygulamaktadır.”

Çadlı öğrenciler tarafından şiirler okundu, yarışmalar yapıldı, çeşitli dans gösterileri sunuldu. Çadlı Öğrenciler Birliği 4’üncü Genel Kurul Toplantısı yarın sona erecek.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: