ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE OLMA ÖZELLİĞİMİZİ DÜNYAYA GÖSTERMİŞ OLDUK

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE OLMA ÖZELLİĞİMİZİ DÜNYAYA GÖSTERMİŞ OLDUK

KARABÜK Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 2-3 Mart tarihlerinde ev sahipliğini yaptıkları Sosyalfest ile ilgili,’’ Uluslararası üniversite olma özelliğimizi bütün Türkiye’ye ve dünyaya göstermiş olduk’’ dedi.

Rektör Kırışık beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni ile birlikte TRT Haber, TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’ın Karabük temsilciliğini yapan aynı zamanda Medya Karabük internet haber sitesi ve Burası Karabük Gazetesi imtiyaz sahibi Bülent Diktepe’yi ofisinde ziyaret etti. Rektör Kırışık, üniversitelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’i değerlendirdi.

Rektör Kırışık, “Sosyalfest”in başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, ’’Türkiye çapında çok büyük bir katılım oldu. Gençlerimiz, öğrencilerimiz, danışmanları, öğretmenleri, akademisyenlerimiz son derece heyecanlıydı ve yarışmaya büyük bir istekle, gayretle, uzun süre çalışarak hazırlanmışlardı. Bu bizim için son derece sevindirici oldu. Onların heyecanını görmek, heyecanla anlatışlarını izlemek bizim için gerçekten paha biçilemez bir değere sahipti. İki gün boyunca gençlerimiz, öğrencilerimiz, vatandaşlarımıza projelerini, sosyal modellerini anlattılar. Ortaya koydukları değerli fikirlerini ifade ettiler ve jüri önünde de büyük bir heyecanla sosyal modellerini tanıttılar, jürilerimizin sorularına cevap verdiler. Bu anlamda baktığımızda amaçladığımız hedeflere ulaştığımızı görüyoruz. Gençliğimizin büyük bir heyecanla ve coşkuyla sahip çıktığı Sosyalfest yarışmalarında gerçekten harika projeler geldi. Çok güzel fikirler ortaya konuldu. Müthiş sosyal modeller geliştirildi ve bunun Türkiye çapında farkındalığa neden olmasını hedefliyorduk, bunu başardık. Öğrencilerimizin sosyal model üretme kültürünü öğrenmelerini istiyorduk, bunu başarmış olduk. Büyük bir katılım hedefliyorduk, Türkiye çapında büyük bir katılım gözlemledik. 100 bine yakın bir katılım tahmin ediyoruz. Bu anlamda katılım açısından öğrencilerimizin Türkiye çapından farklı üniversitelerden, liselerden, ortaokullardan gelmeleri açısından son derece verimli bir çalışma oldu. Bu anlamda uluslararası üniversite olma özelliğimizi bütün Türkiye’ye ve dünyaya göstermiş olduk’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: