KÖPRÜDEN ÇAYA UÇTU, BOTLA KURTARILDI

KÖPRÜDEN ÇAYA UÇTU, BOTLA KURTARILDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde senaryo gereği 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar gören köprüden Araç Çayı’na uçan otomobilde mahsur kalan sürücü ve köprünün ayağındaki 1 kişi ile enkaz altında kalan 3 kişi kurtarıldı.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP-Karabük) kapsamında Kadıbükü köyü Köprüsü’nde deprem tatbikatı düzenlendi. Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyon ile iş birliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği 6.4 büyüklüğündeki depremde hasar gören köprüden Araç Çayı’na otomobil uçtu. Kurtarma çalışması başlatan ekipler, bir bölümü suya gömülen otomobilin tavanında mahsur kalan sürücüyü bot yardımıyla, köprünün ayaklarında mahsur kalan yolcuyu da halat yardımıyla kurtardı. Çay kenarında çöken kamelyada mahsur kalan 2 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Bağ evinin enkazında mahsur kalan 1 kişinin yeri Jandarma arama kurtarma köpeği tarafından tespit edilip yapılan çalışmayla kurtarıldı. Yaralılar, çayın karşısındaki yamaca ve köprüye halat yardımıyla ulaştırılarak burada hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. Bağ evindeki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Afetzedelerin yakınları alana girmeye çalışınca jandarma ekipleri engel oldu. Köprünün hemen altındaki atıl durumdaki 2 varilden gaz kokusu geldiği ve duman çıktığı bilgisi üzerine bölgeye gelen AFAD KBRN ekipleri, ölçüm yaparak olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını belirledi. Olası yangına karşı ise itfaiye ekiplerince köpük sıkılarak müdahale edildi.

Tatbikat başarıyla sonlanırken, Türk bayrağı açıldı.

AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay, ‘’Depremlere karşı her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Bu tür tatbikatlarla müdahale gücümüzü daha çok kuvvetlendiriyoruz, pekiştiriyoruz’’ dedi.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: