SELE KAPILIP KAYBOLAN FUTBOLCUNUN KARDEŞİ KONUŞTU

SELE KAPILIP KAYBOLAN FUTBOLCUNUN KARDEŞİ KONUŞTU

KASTAMONU’nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinde çıktığı 2 katlı kulüp tesisinin çatısında yardım beklerken, çöken binayla birlikte gözlerden kaybolan amatör futbolcu Eray Çelebi(26)’nin kardeşi Berkay Çelebi(26)’’ Mucizelere de inanıyoruz ama umut bir yere kadar. Mezarı belli olsun istiyoruz. Mezarına gidip dua etmeyi istiyoruz. En ufak bir haber dahi olmayınca bizler kötü oluyoruz. ’’ dedi.

Amatör ligdeki Bozkurtspor’da forma giyen Eray Çelebi, 11 Ağustos’ta meydana gelen sel sırasında 2 katlı kulüp tesisin çatısına çıkarak yardım beklerken, çöken binayla birlikte gözlerden kayboldu. Karabük’te 75.Yıl Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 4.sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Amasraspor’da amatör futbol oynayan Berkay Çelebi(22), 16 gündür ağabeyinden haber alamadıklarını, arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

‘ARKADAŞLARI ÇAĞIRMIŞTI, TURNUVA İÇİN’

Berkay Çelebi, ağabeyi Eray’ın Karabük’te 1 Ağustos’ta KPSS sınavına girdikten sonra halı saha turnuvasına katılmak üzere Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gittiğini belirterek,’’ Ağabeyim 2 senedir Bozkurtspor’da oynuyordu. Oradaki arkadaşları çağırmıştı turnuva için. Ağabeyimde gitmek istedi. 2 maç olmuştu. Turnuva bitmeden 11 Ağustos’ta sel oluyor. Ve bir daha kendisinden haber alamıyoruz.’’ dedi.

‘AĞABEYİME DAİR HİÇBİR İZ YOK’

Ağabeyine ulaşamayınca babası ve kuzenleriyle birlikte Bozkurt’a gittiklerini anlatan Berkay Çelebi, şöyle dedi:’’ Orası savaş alanı gibiydi resmen. Ağabeyimin bulunduğu bölge, bina şu anda yok. Temeli bile yok, yıkılmış, sel alıp götürmüş binayı. Binaya dair hiçbir kalıntı falan da yok. Çevrelerine de baktık. Ağabeyime dair hiçbir iz yok. Denize sürüklenenler, enkaz altında kalanlar olmuş. Şu an ne denizden çıktı ne de bir enkaz altından çıktı. Ağabeyimin arkadaşlarıyla da konuştuk. Ağabeyimi selin olduğu sırada almaya gidiyorlarmış. Çay taşınca araçlarıyla geri dönmüşler. Karşıda tepede şehitlik diye bir yer var. Oradan ağabeyimle irtibat halindelermiş. 1.kata kadar su gelince ağabeyim 2.kata geçiyor. Bu katta ağabeyimle irtibat halinde oluyorlar. ‘Atlayayım mı, yüzebilir miyim’ diye soruyor. Ne yapacağını bilememiş. Ondan sonra da bina çöküp gidiyor. Bina ortadan kayboluyor. Ertesi gün ‘Eray Çelebi bulundu’ diye haber çıkıyor. Bizlerde bekliyoruz, yurtları, hastaneleri arıyoruz. Bir gelsin sesini duyalım diye. Ama haber yalan çıkıyor.’’

‘AİLECEK BEDENEN UYUŞTUK, KÖTÜYÜZ’

Berkay Çelebi, ağabeyini arama çalışmalarının sürdüğünü, umutlarını korumaya çalıştıklarını İfade ederek ’’Umudumuzu koruyoruz, korumaya çalışıyoruz. En azından iyi veya kötü bulunmasını istiyoruz. Bir yeri olsun istiyoruz, burada olsun istiyoruz. İyi veya kötü bir haber almak istiyoruz. Gün geçtikçe daha çok sabrımız tükeniyor, dayanacak gücümüz kalmıyor. Mucizelere de inanıyoruz ama umut bir yere kadar. Mezarı belli olsun istiyoruz. Mezarına gidip dua etmeyi istiyoruz. En ufak bir haber dahi olmayınca bizler kötü oluyoruz. Annem şu anda ilaçların etkisinde. Ailecek bedenen uyuştuk, kötüyüz. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: