‘KİLOSU 40 BİN LİRA, HERKESİ EKİP BİÇMEYE DAVET EDİYORUM’

‘KİLOSU 40 BİN LİRA, HERKESİ EKİP BİÇMEYE DAVET EDİYORUM’

SAFRANBOLU Belediye Başkanı Elif Köse, kilosu 40 bin liradan satılan safranı toprakla buluşturdu. Başkan Köse,’’ İlçede safran üretiminin artırılması ve farkındalık yaratıp vatandaşların safran üretimine yönelmesi için Belediye olarak 2 bin 500 metrekare alanda üretim yapmaya başladık. Herkesi ekip biçmeye davet ediyorum” dedi.

Başkan Köse, Yazıköy köyünde gerçekleştirilen safran dikme etkinliğine katıldı. Safranı toprakla buluşturan başkan Köse, 2 bin 500 metrekare alanda safran ekimi yaptıklarını belirterek, ’’Safran, kentimizin adını aldığı çok kıymetli bir bitki. Zaman içinde üretimi maalesef çok azalmış. Safranbolu’da son zamanlarda birkaç üreticimiz var. İlçede safran üretiminin artırılması ve farkındalık yaratıp vatandaşların safran üretimine yönelmesi için belediye olarak 2 bin 500 metrekare alanda üretim yapmaya başladık.” dedi.

‘HERKESİ EKİP BİÇMEYE DAVET EDİYORUM’

Yaklaşık 18 dekar arazi üzerindeki belediyeye ait seralarda çiçek ve sebze üretiminin de devam ettiğini ifade eden Başkan Köse, “Biz buna safranı da eklemiş olduk. Üretimde olduğumuz ve tarımla ilgilendiğimiz için çok mutluyum. Tarımın ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde gördük ve yaşadık. Herkesi ekip biçmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: