PROJELERİNİ AÇIKLADI

PROJELERİNİ AÇIKLADI

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Burhanettin Uysal, Karabük’ün en büyük sorunlarından bir tanesinin trafik olduğunu belirterek,”Trafik probleminin olduğu yerde mutlu insanı bulmanız mümkün değildir. Karabük’e girmek ayrı bir sorun, Karabük’e girdikten sonra arabanızı park etmek ayrı bir sorun. Trafik sorununu çözersek Karabük’te huzurlu bir ortamını temin etmeyi başarmış oluruz” dedi.

Uysal Karabük Öğretmenevinde projelerini açıkladı. Milletvekilliği döneminde bizzat üzerinde hassasiyetle durduğu ve trafik sorununun çözüleceği Kardemir kavşağı projesini görselle anlatan Uysal şöyle dedi: “ Projelerimizi bir günde de anlatabilirdik, seçim tarihine 4 aya yakın bir süre var. Bizler projelerimizi zamana yayarak kamuoyu ile paylaşacağız. Karabük’ün en büyük problemlerinden bir tanesi trafik. Belediye başkanı adaylığımızın açıklanmasından sonra Karabük sokaklarında dolaşırken Karabük’ün trafik sorununun nasıl çözeceksiniz diye ister istemez vatandaşlar soruyorlar. Trafik probleminin olduğu yerde mutlu insanı bulmanız mümkün değildir. Karabük’e girmek ayrı bir sorun, Karabük’e girdikten sonra arabanızı park etmek ayrı bir sorun. Trafik sorununu çözersek Karabük’te huzurlu bir ortamını temin etmeyi başarmış oluruz. Trafik problemi bugünün problemi değil, geçmişten gelen bir problem. Yıllardan beri gelmiş olan bir problemi bir günde çözmek mümkün değil. Karabük’teki trafik probleminin çözülmesinde, iki kurumun çok büyük önemi var. Biri Karayolları Genel Müdürlüğü, diğeri de belediyenin kendisinin yapacağı çözüm önerileridir. Milletvekilliği döneminde, Karayollarının çözmesi gereken Kardemir kavşağının projelendirilmesi ile ilgili çok çaba sarf ettik. Karayolları başlangıçta çok değişik projeler getirdi, bunu milletvekili olarak ben kabul etmedim. Ben pansuman çözümlere karşı biriyim, çözülecekse bir problem kökten çözülmeli. Şehrin bir 40 veya 50 yıllık bir geleceği de planlanmalı. Milletvekilliği dönemimde bir proje hazırlığı vardı bu proje hazırlanması esnasında bende vardım. Her kurum daha az maliyetli olacak öneriler ortaya attılar. Bu öneri benim tarafımdan pekte kabul görmedi. Araç Çayının altından battı çıktı ile geçmenin pek mantıklı olmadığını can ve mal kaybı için uygun olmadığını bilen biriyim. Ben Karabük’te sel felaketini görmüş, selin valiliğin birinci katına kadar çıktığını gören biriyim. O yüzden ben o gün o projeyi kabul etmedim. Daha güzel, daha uygun 40 veya 50 yıllık sürece cevap verebilecek yapılanma olmasını istedim. Bu proje ete kemiğe büründü, şunu belirtmek isterim bu belediyenin projesi değil. Bu milletvekilliği dönemimizden gelen ve bizim takip ettiğimiz projedir. Eğer 31 Mart tarihinde belediye başkanı seçildiğim taktirde milletvekillerimiz ile birlikte el ele vererek bu projenin en kısa sürede tamamlanmasını sağlayacağız. Karayolları genel müdürü ile görüşülüp Kardemir kavşağı projesinin öncelikli projeler içinde olduğunu belirttik, ve buranın en kısa sürede ihalesinin yapılması için karar aldık. Önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanımızı da ziyaret ederek, seçim öncesi veya seçim sonrası bunun ihalesinin yapılmasını sağlayacağız.”

KARABÜK HALKINA İHANET ETMİŞ OLURSUNZ

Kardemir Kavşak projesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması gereken bir proje olduğuna dikkat çeken Uysal “Bu projenin maliyeti 300 milyon liralık bir proje. Bu belediye bütçesi ile yapılabilecek bir bütçe değil. Yapılsa bile Karayolları Genel Müdürlüğünün yapması gereken bir projeyi ben belediye olarak yapacağım derseniz Karabük halkına ihanet etmiş olursunuz. Harcamanız gereken yere para harcamayıp, başka bir yere harcayacak olursanız, Karabük bundan kazançlı çıkmayacaktır. Devlet yatırımlarını devlet, belediye yatırımlarını belediye yapacak olursa, Bundan Karabük halkı kazançlı çıkacaktır. Sadece Kardemir kavşağı ile Karabük’ün problemleri çözülür mü hayır. Şehrin içersinde de yeni düzenlemeler yapılması gerekiyor” diye konuştu.

OTOPARKLARDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Belediye Başkanı seçilmesi halinde yol kenarlarında yapılan otoparklardan ücret alınmayacağını söyleyen Uysal “ 2004 yılında Karabük Belediye başkan aday adayı idim. Büyük şehirlerde ve Avrupa da trafik nasıl işliyor diye incelemiştim. O dönemde Ak Partiden belediye başkanı olan Hüseyin Erer bey, bizim projemizi uygulamıştı. Aslında otopark ile ilgili paralı sistemi öneren kişi benim. Ama bugün uygulamanın şekline baktığımız zaman, halkımızın memnuniyetine baktığımız zaman, mevcut uygulamanın hem halkımızı memnun etmediğini, hem de trafik problemini çözmediğini görüyoruz. İnşallah belediye başkanı seçildiğimizde, yeni bir düzenleme ile, yani ücretli oto park uygulamasını kaldırmak, kaldırırken de, araç sahiplerinin arabalarını park edeceği yerleri inşa edeceğiz. Sizlerinde bildiği gibi Kent Meydanında otopark düzenlemesi yapılabilecek, şehrin acilen trafik problemini çözebileceğimiz yer mevcuttur. Bu bir sonraki projelerimizden bir tanesi olacaktır. Cadde üzerinde otopark uygulamasını kaldıracağız. Ona da yeni bir düzenleme getireceğiz. Ama belediye ile devlet arasında yapılan sözleşmenin ne olduğunu bilmiyoruz. Orada çalışan arkadaşları mağdur etmemek adına, halkın beklentisi doğrultusunda, cadde üzerinde otopark ücreti almayı kaldırıyoruz. Safranbolu’da kaldırıldığı gibi burada da kaldıracağız. Çünkü Karabük halkı Safranbolu’da uygulanmayan bu otopark sisteminin Karabük’te uygulanmasını arzu etmiyoruz diyorlar. Halkımızın istemediği bir şeyi asla zoraki yapmak istemiyoruz”dedi.

ÜST GEÇİTLERE ASANSÖR KONACAK

“Karayollarının geçtiği yerlerde yayaların geçtiği üst geçitlerin olduğunu hatırltan Uysal,”Bu üst geçitler yine Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. Milletvekilliği döneminde üst geçitlere asansör konulması istenmişti. O gün Karayolları Genel Müdürlüğümüz bir teklif getirmişti. Biz bunu yapalım ama, işletmeyi belediye ye devredelim demişti. O gün onu başaramadık. Ama Allah nasip ederse Belediye Başkanı seçilirsem, Nisan ayından itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapacağımız anlaşma ile, yapabileceğimiz tüm üst geçitlere asansör koymak olacaktır. Bunum bakımı ve onarımı da belediye olarak üstlenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

HAYALİ PROJELER DEĞİL

“Hazırlamış olduğumuz proje hayali bir proje değildir diye konuşmasını sürdüren Uysal, şöyle devam etti:’ Milimetrik olarak çizilmiş bir projedir. Bu proje hayata geçerken, Polis Evini yıkmak zorunda kalacağız, Endüstri Meslek Lisesinin ucundan bir yer alınması gerekiyor. Karabük’ün 50 yıllık geleceğini düşüyorsanız ve bu gelişimi bugün sağlayamazsanız, yarın isteseniz de bu gelişimi sağlama imkanınız olmayacaktır. Bizim anlatacağımız her proje ete kemiğe bürünmüş yapılabilir olması lazım. Bu proje Karabük Belediye başkanlığının projesi olamaz, bu Karayollarının projesidir. Bunu kendi projen gibi anlatıyorsunuz diyebilirsiniz. Evet kendi projem gibi yıllarca emek verdim. Bakanlar değişti, genel müdürler değişti, daire başkanları değişti bu işi takip etmek yine bana kaldı. Ben o gün bunu, milletvekili olara takip etmiştim, şimdi de belediye başkanı olarak takip etmek istiyorum.”

ÇELİK CAMİNİN TEMELİ NİSAN AYINDAN SONRA ATILSIN

Yıkılan Valilik binası yerine yapılması düşünülen Çelik Camii projesiyle ilgili olarakta değerlendirmelerde bulunan Uysal,”“Kardemir kavşağı projesi sonradan gündeme geldi. Bu proje ile şehrin silueti değişiyor. Caminin daha önceden tasarlandığı şekilde yapılacak olursa çok fazlada bir anlamı olmayacak. Bence etik olanı, bu caminin inşaatını Nisan ayında göreve başlayacak olan belediye başkanını bırakılması çok daha doğru olur. Şimdi atılabilecek bir temel yarım kalabilir, halk buna itiraz edebilir. Çelik caminin projesi, fonksiyonları güzel bir şekilde anlatılmalı. Bunda sonraki bir projemizde Kent Meydanı ile olacak. Tabiî ki burayı yıkma olarak değerlendirilmesin, burada bir rehabilitasyon veya restorasyon çalışması yapılması gerekiyor, bu çalışmalar yapılırken caminin tekrar değerlendirilmesinin ben çok uygun olacağını düşünüyorum. Bu hali ile camii istenen ilgiyi görmeyecektir. Atıl bir yatırım olacaktır. Karabük’ü de çok fazla temsil etmeyecektir. Belediye başkanı olduğumuz zaman, sizlere sormadan, Karabük halkına sormadan, büyük projelere asla başlanılmayacağını, belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: