‘ÇİFTE KAVRULMUŞ MAAŞ GÖNDERMESİ’’

‘ÇİFTE KAVRULMUŞ MAAŞ GÖNDERMESİ’’

KARABÜK Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, seçimlerdeki rakibi Burhanettin Uysal’ı eleştirerek,’’Yurtdışındaki gezilere katılmıştır, gezmiştir, tozmuştur, Karabük ile ilgili hiçbir yatırım kararı ve takibinin içerisinde bulunmamıştır, ikinci bir iş olarak da mecliste çifte kavrulmuş maaşın öncülüğünü yapmıştır. Şu anda da çifte maaş almaya devam etmektedir. Bizim ise hiçbir zaman bir maaş talebimiz olmamıştır’’ dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, makamında basın toplantısı düzenledi.

Başkan Vergili, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’ı eleştirerek, şöyle dedi: ‘’Biz bu bütçelerle bu projeleri hayata geçireceğimize inanıyoruz, şimdiye kadar yaptıklarımız herkesin gözünün önündedir, tabi kendisi olayı üniversite gibi düşünüyor, üniversitede devletten gelen bütçeyi harcamak kolaydı. Peki, nasıl bir harcama yaptı? 40 milyona stat yaptı, şimdi o stadın tamiratı için 80 milyon gerekiyor. Kendisi kesintisiz ulaşım projelerinin Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesiyle gerçekleşeceğini söylüyor, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak gibi iller bu imkânlardan yararlanıyor, ben Karayolları Karabük’e hizmet etmiyor derken kendisi de milletvekili idi, hangi hizmeti getirebilmiş, biz kesintisiz ulaşım için kendi imkânlarımız kullandık ve battı-çıktı projesini hayata geçirdik. Bütçe ve finans bizim işimiz, kıt imkânlarla neler yaptığımızı tüm Karabük’e 10 yılda gösterdik, o da yalnızca milletvekili maaşı alıp, yan gelip yatarak dönemini tamamladı ve şimdi de belediye başkanlığına aday oluyor. Uysal’ın rektörlüğü döneminde Karabük Üniversitesi ile bir protokol yaptık, proje ile hem şehir merkezinden kampus alanına ulaşım sağlayacak, hem de raylı Sistemler Mühendisliğinde eğitim gören öğrencilere uygulamalı eğitim verecek bir Test Eğitim Merkezi Projesini hayata geçirmek istiyorduk. Biz belediye olarak üzerimize düşenleri yaptık, kendisi de bize resmi yazı ile çalışmaların devam ettiğini belirten cevap verdi, milletvekilliği döneminde hiç değilse bununla ilgilenseydi. Uysal’ın milletvekilliği döneminde Karabük’ün gelişmesine yönelik çağrılarda bulundum. En sonunda Eskipazar-İsmetpaşa’ya bir Organize Sanayi Bölgesi tabelası astırabildik. Ben kendilerinden yatırım yapmak için yer talebinde bulundum, ama bu şehrin milletvekilleri olarak kamulaştırma için bir ödenek dahi çıkartamadılar. Sağlık konusunda da defalarca uyarılarda bulunduk, hastanemiz şu anda yetersiz durumda, sağlık alanında Karabük’te tam bir kaos içerisinde. Burhanettin Bey milletvekilliği döneminde bir sefer 3 Nisan’da meclis kürsüsüne çıkmıştır. Onun dışında yurtdışındaki gezilere katılmıştır, gezmiştir, tozmuştur, Karabük ile ilgili hiçbir yatırım kararı ve takibinin içerisinde bulunmamıştır, ikinci bir iş olarak da mecliste çifte kavrulmuş maaşın öncülüğünü yapmıştır. Şu anda da çifte maaş almaya devam etmektedir. Bizim ise hiçbir zaman bir maaş talebimiz olmamıştır.’’

ÜCRETLİ OTOPARK

Şehir içi araç park ücretini halkın kabul etmediğini kendilerininde gördüğüne dikkat çekerek,’’ Ama bu uygulama Türkiye’nin her yerinde olan bir uygulama. Eğer yapabiliyorsa Ak Parti Belediyeleri Ankara’da, İstanbul, Sakarya, Kocaeli gibi şehirleri kendileri idare ediyor. Bu şehirlerde park ücretlerini kaldırabilsinler. Bunların hepsi sosyal medyadaki taleplere göre siyasi oy kaygısıyla söylenmiş laflar. Aslında burada otopark ücretlerinden daha fazla otopark düzenlemesi yapılmakta. Ücretli otopark olmasın burada 24 saat aynı noktada arabaların park ettiğine herkes şahit olur. Şöyle söyleyebilirsiniz biz bunu el ile değil de otomatik olarak tahsis edeceğiz” gibi söylemlerde bulunabilir ama Karabük şehir merkezinin mevcut yapısı belli. Bu mevcut yapı içerisinde “ben otopark ücretlerini kaldıracağım” söylemi yalnız oy kaygısıyla yapılan söylemdir. Biz bu güne kadar ne kandırdık, ne aldattık. Oy için kimseye yalan söylemedik. Ben buna Ak Parti Belediyesi’nden gelen bir gelenek ile devam ediyorum. Uygulama trafik düzenlemesinin yapılabilmesi için doğru bir uygulama’’ şeklinde konuştu.

Başkan Vergili, yıkılan valiliğin yerine Çelik Cami projesiyle  ile ilgili seçime kadar temel atmayacaklarını,  temel atmanın seçimden sonra  yine kendilerine nasip olacağını söyleyerek, Uysal’ı eleştirisini sürdürdü. Vergili,’’Kendisi Devlet Demir Yollarının şu mevcut olan rayını bugüne kadar halledememiş olan bir kişi Araç Çayı ile falan oynamasına gerek yok. Araç Çayı ile ilgili biz şuanda Devlet Su işlerinden izni alır almaz en geç 4 ay içerisinde istediğimiz bir boyuta getirebileceğimiz bir program bütün projelerde hazır. Araç çayı üstüne ne zaman sel tutma barajları yapılacak ondan sonra bu yapılabilir. bunun yarın başlama şansı sıfır çünkü büyük sel yatağı olan çay bu Araç Çay’ı ve Soğanlı Çay’ı. O yüzden bazı şeylerin gerekli izinleri alınmadan yapılmasına imkan yok. milletvekilliği döneminde söyleyebilirdi, “burayı yapın” diyebilirdi Devlet Su İşleri’nden bu işi alabilirdi. Önce gidip Devlet Su İşleri’ne müracaat edecek bu yazıyı alacak eline. “ben bura ile ilgili izni aldım” diyecek ondan sonra söylemleri gerçek olacak. ben seçildikten sonra alırım diyorsa beklemesin seçilmeden öncede alabilir. bu yazıyı almadan bir şey söylüyorsa bunun doğruluğu yoktur. Bunu söylemek istiyorum. Araç Çayı ile ilgili en az 2,3 yazışmamız mevcut. Hatta erken uyarı sistemleri takalım. Sel gelmeden biz bu yapacağımız bentlerin önünü açalım diyerekten talepte bulunduğumuz zamanda “biz böyle riske giremeyiz” diyerekten yazılı cevap geldi. Biz çok uzak mesafelere sel gelmeden sel sensorları koymayı düşünüyorduk. Öyle bir çözüm ürettik. Devlet Su İşleri bu riske girmedi. Onlarda haklı. Bir tarihte biliyorsunuz  Karabük suyun altında kaldı’’ dedi.

HAVA KİRLİLİĞİ

Başkan Vergili, kentte hava kirliliğiyle ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, ’’Sendika görüşmeye başladı. Biz sendikaya gerekli söylemlerde bulunduk. Demir Çelik ile ilgili çok kısa süre içerisinden çevre ve hava ile ilgili yatırımlarda bulunacağız. Bunlarla ilgili çok kısa bir süre içerisinde açıklamalarını yayınlayacaklar. Toplam 34 tane filtre çalışacak , Karabük Köyü’nün olmuş olduğu cüruf sahaları rehabilite edilecek, ağaçlandırılacak ve aynı şekilde Demir Çelik’in karşısında, üniversitenin atındaki cüruf sahaları tekrardan dolgu topraklarıyla düzenlenip ağaçlandırılacak. Anlaşmamızın birer parçaları bu. Bundan sonraki ticari ve finans kısımları Demir Çelik’in yönetiminin kabiliyeti içerisinde tartışılacak konulardır. Onlar geçmişte kaldı’’diye konuştu.

Başkan Vergili  konuşmasını şöyle tamamladı:’’Yatırımlarımızın maliyetini, animasyonumuzu hepsini açıklamalı proje tanıtım programımızla açıklarız. Ama biz bunu ister kara yolları destek versin ister vermesin biz ne söz vermişsek bunların hepsini yerine getiririz. Bizim için problem olmaz ki eğer biz Safranbolu ile Karabük’ü çelik köprü ile bağlayabildiysek bunların hepsini yaparız. Şuanda Karabük Belediyesi en az 350 milyon lira mal varlığına ulaşmış, borcu olmayan, rutin tüm işlerini yapabilen, yapacağı her ihalenin finansını hazırlayabilen bir belediyedir. Bugüne kadar kredi için kapı kapı gezmedik. Devlet bu işi yapsın diye beklemedik. Siyasette yeni simaların ortaya çıkmasında fayda var. Ben Durmuş Yalçının aday olmasını tavsiye ederim. Yarıştır sonuçta. Bizim için fark etmez. Biz bu yarışın içine girdik şuanda. Biz her yerde iddialıyız. Karabük’te olsun ilçelerde olsun seçimleri almak için iddialıyız.’’

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: