‘YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ’ UYGULAMASI

‘YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ’ UYGULAMASI

KARABÜK’te, yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ uygulaması kapsamında yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazıları kırmızı renge boyandı.

İçişleri Bakanlığı’nca ‘’Yayalar kırmızı çizgimiz’’ sloganıyla ülke genelinde başlatılan etkinlik Karabük’te de gerçekleştirildi. Karabük Valisi Fuat Gürel, beraberindekilerle ve ilkokul öğrencileriyle birlikte yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyadı. İlkokul öğrencilerini yaya geçitlerinden nasıl geçmeleri konusunda uyarıda bulunduktan sonra kırmızı düdük, maske, boyama kitabı, yapboz ve broşür dağıttı.
Vali Gürel, şöyle dedi: ’’Türkiye olarak sahalardayız. ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ diyoruz. Kırmızı çizgileri arkadaşlarımızla beraber çizdik. Özellikle çocuklarımıza bilinç oluşturmak, kurallara uymasını şimdiden öğretmek ve büyüklerine hatırlatmak adına böyle bir etkinlik içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu bilinç oturursa yayalarla ilgili yayaların güvenliği ile alakalı inşallah kaza oranlarımız düşmüş olacak. Geçen 2 yılda aldığımız tedbirler kapsamında yayaların karıştığı kazaların yüzde 59.4 oranında, yaralanma ve can kayıplarında ise yüzde 61.7 oranında azaldı.
Sadece kamu görevlilerinin kampanyalar düzenlemesiyle sonuca ulaşılmasının mümkün olmadığını belirten Vali Gürel,’’ Özellikle sivil toplum örgütlerimizin, vatandaşlarımızın el birliğiyle bu işin içine dahil olması gerekir. Onun için herkesten bu kampanyalara destek vermesini ve çocuklarımızın geleceğinin daha sağlıklı, daha güvenli bir ortama ulaştırılabilmesi için hep beraber emek sarf etmemiz gerekiyor. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: