TÜRKİYE’NİN İLK SOSYAL BİLİMLER FESTİVALİ (SOSYALFEST) BAŞLADI

TÜRKİYE’NİN İLK SOSYAL BİLİMLER FESTİVALİ (SOSYALFEST) BAŞLADI

TÜRKİYE´nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) Karabük Üniversitesi’nde başladı.

‘Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et’ sloganıyla Karabük Üniversitesi’nde Türkiye´nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Sosyalfest’in açılış töreni 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan koro Türk Halk Müziği dinletisi sundu. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuarı korosu da İletişim Başkanlığınca düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması’nda birinci seçilen eseri seslendirdi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ’’ Teknofestlerin yarattığı heyecan ve başarıyı, sosyal bilimler alanında da sağlayarak, milli muharip uçağımız Kaan ile gökyüzüne bıraktığımız izin aynısını, “Milli Sosyal Bilimler Hamlesi” sosyalfest ile, milletimizin ve uluslararası camianın zihnine kazımayı hedefliyoruz’’ dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık ise ‘’İnsanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşayabileceği sosyal modeller üreterek dünyayı yeniden bir barış adasına bir kardeşlik adasına dönüştürmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Halkoyunları gösterisinin ardından stantlar gezildi. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin sosyal model tasarımları incelendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: