TÜRKİYE’NİN 4.BÜYÜK MAĞARASI ZİYARETÇİLERE KAPATILDI

TÜRKİYE’NİN 4.BÜYÜK MAĞARASI ZİYARETÇİLERE KAPATILDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesindeki Türkiye’nin 4’üncü büyük mağarası olan Bulak (Mencilis) Mağarası, taşan deredeki suların yollara zarar vermesi nedeniyle geçici olarak ziyaretçilere kapatıldı.

Safranbolu’ya 8 kilometre uzaklıkta bulunan Türkiye’nin 4’üncü büyük mağarası Bulak (Mencilis) Mağarası’na giden yol sağanak yağışlar sonrası zarar gördü.  Mağara yakınındaki dere, debisi yükselince taştı.  Mağaraya giden yol su altında kalınca mağara ziyaretçilere geçici olarak kapatıldı.

Mağaraya araçlarıyla gelenler geri dönmek zorunda kaldı. Samsundan ailesiyle birlikte mağarayı görmeye gelen Saffet Bayraktar, ’’Çocuklar hiç mağara görmemişti. Bir heveslendiler geldiler. Safranbolu’da çok gezilecek yerler var. Yarın Amasra’ya gideceğiz. Batı Karadeniz turu yapıyoruz. Başka güzel yerleri gezmeyi planlıyoruz. İnşallah her taraf açık olurda gezeriz’’ dedi.

Bayraktar, mağaranın ziyaretçilere kapatıldığına dair hiçbir bir görevlinin veya uyarı tabelasının olmadığı için mağaraya kadar geldiklerini söyledi.

Valilikten akşam saatlerinde gelen açıklamada mağara yarın ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: