KARDEMİR’DEN YENİ BİR TESİS, HEDEF İSE 20 BİN TON DÖVME ÇELİK İMALATI

KARDEMİR’DEN YENİ BİR TESİS, HEDEF İSE 20 BİN TON DÖVME ÇELİK İMALATI

KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) demiryolu akslarının dövülmesi öncelikli olmak üzere muhtelif çaplarda haddehane merdaneleri, aks, dövme şaftları ve takım çeliği imalatını gerçekleştirecek olan Dövme Çelik Tesisi, düzenlenen törenle devreye alındı.

KARDEMİR’in bağlı kuruluşu KARDÖKMAK A.Ş. tarafından yapılan 5 milyon dolarlık Dövme Çelik Tesisi düzenlenen törenle hizmete alındı. Tesiste yıllık toplamda 20 bin ton dövme çelik imalatı yapılması planlanıyor. Tesiste öncelikle demiryolu akslarının dövülmesi olmak üzere muhtelif çaplarda haddehane merdaneleri, aks, dövme şaftları ve takım çeliği imalatları gerçekleşecek. Yakın zamanda da yerli ve milli seri üretim ile Türkiye’nin önemli kurumlarının ihtiyacını karşılayacağı tesis, sanayi ekosisteminde başta savunma sanayii, ulaşım ve enerji gibi önemli sektörlere hizmet edecek.

Fabrikadaki açılış törenine Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, yönetim kurulu üyeleri ve işçiler katıldı. İsmail Demir şöyle dedi:’’2 bin 500 tonluk presimiz ilk aşamada demir yolu hizmetine sunacağımız teker ve akslarımızı döven bir hizmet olarak ilk adımı atacak. Ülkemize katma değer sağlamak her şeyin başında geliyor. Katma değer sağlamak da yine katma değerli işler yapmak, kaliteli insan, kaliteli teçhizat ve emekle oluyor. Çeşitli sektörlere, ulaşıma, enerjiye, havacılığa, savunmaya hizmet verecek bir dizi ürünü, bir dizi hizmeti bu çatı altında inşallah hayata geçireceğiz.’’

İsmail Demir daha sonra demir yolu teker setini imzaladı. İsmail Demir ve törene katılanlar, 2 bin 500 tonluk presin çalışmasını izledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: