TÜRK KÜLTÜRÜ’NÜ YANSITAN SERGİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

TÜRK KÜLTÜRÜ’NÜ YANSITAN SERGİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

KARABÜK’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, Osmanlı’dan kalan mimarisi ile ünlü Safranbolu ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında açılışları yapılan Türk Kültürü’nü yansıtan sergiler büyük ilgi gördü.

Festival kapsamında Tarihi Çarşı Bölgesi’nde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin katılımıyla açılışları yapılan Türk Kültürü’nü yansıtan sergiler büyük ilgi gördü.

‘MUKARNAS’IN İZİNDE TÜRKİYE-İRAN’ SERGİSİ

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Bedirhan Karakulluk’un ‘’Mukarnas’ın izinde Türkiye – İran’’ sergisinin açılışı Mualimler Birliği’nde yapıldı. Karakulluk, ’’Bu sergiyi açmaktaki amacımız öncelikle mukarnasın ne olduğunu insanlara tanıtmak, özellikle yeni nesillerle tarihi geleneksel sanatlar arasında bir bağ kurmaya çalışmak, bir farkındalık oluşturmaya çalışmak. Bu sayede de Türk İslam sanatının geleneksel boyutunun tanıtılmasına katkı sağlamak’’ dedi.

‘NAZARLIK’ SERGİSİ

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Görevlisi Sebahat Kılıç’ın ‘Nazarlık’ sergisinin açılı ise Tarihi Belediye Binası’nda yapıldı. Kılıç, Osmanlıca olarak ‘ Maşallah’ yazan tarihi ilçenin bütün evlerini ve sokaklarını tek tek incelediğini belirterek, ’’Çekimler çok zordu. Hepsini aldık ve aslına uygun bir şekilde tekrar güncelledik. Amacımız bunların hem kaybolmaması, sağlam bir arşiv oluşturmak ve gelecek nesillere yine bir kültür aktarımıydı. ’’diye konuştu.

‘ÇİNİ VE HİÇLİK’ SERGİSİ

Emekli Edebiyat Öğretmeni Fatma Batur’un ‘Çini ve Hiçlik’ sergisi de Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde açıldı.

Batur, şöyle dedi: ’’Sergim bir amaca hizmet ediyor. Dostlarımın gelmesi eserlerimin satılması tabii ki beni mutlu etti. Bu ilgi kıvanç verici. Öğretmen olduğum içinde gönül huzuru içindeyim. Kız çocuklarına katkıda bulunmak istedim. Bu eserlerin tümünün geliri Darüşşafaka’da ki kız çocuklarına bağışlanacak.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: