BU YIL EN İYİ RESTORE EDİLEN KONAK ÖDÜLÜNÜ ALDI

BU YIL EN İYİ RESTORE EDİLEN KONAK ÖDÜLÜNÜ ALDI

KARABÜK’ün tarihi ev ve konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde düzenlenen, 24. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında en iyi restore edilen ev seçilen ‘Gülsüm Hanım Konağı’na onur ödülü plaketi törenle çakıldı.

Festivalin çeyrek asra girdiği süre zarfında bu yılın en iyi restore edilen tarihi yapısı belirlendi.  Bağlarbaşı Mahallesi Değirmenbaşı Sokak’ta  Ramazan Arslan’a ait ‘Gülsüm Hanım Konağı’ festival etkinlikleri kapsamında en iyi restore edilen ev seçildi. 3 katlı konağın önünde plaket çakma töreni düzenlendi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ’’İnanın o kadar değerli ki bu evleri korumak da restore etmekte hakikaten herkesin de harcı değil. Korumak çok zor. Çünkü korumak için ciddi bir bütçe gerekiyor restore etmek için de aynı şekilde. Desteksiz bunu sade bir vatandaşın yapması çok zor. O yüzden ben Kültür Bakanlığı’nın bu konuda daha fazla destek olması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu evlerin korunmasında ve restore edilmesinde emeği geçen herkes bizim için çok kıymetli. Bu evler bizlere atalarımızdan kalmış, bizim görevimizde bu evleri aynı şekilde korumak ve bir sonraki nesillere aktarmak.” dedi.

Köse, konuşmasının ardından ‘En iyi restore edilen ev’ plaketini tarihi konağın duvarına çaktı. Daha sonra ise konak gezildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: