SU SAMURLARI KAMERADA

SU SAMURLARI KAMERADA

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan 3 kişilik su samuru ailesi cep telefonuyla görüntülendi. Suya girip çıkarak oyun oynayan 2 kardeşten birinin annesinin ağzındaki balığı alıp yemesi belgesellik görüntü oluşturdu.

İlçeye bağlı Değirmencik köyünün içinden geçen Eflani Deresi kenarında gezinti yapan Ömer Yeşiltaş, 3 kişilik su samuru ailesini fark etti. Suya girip çıkarak oyun oynayan 2 kardeşten biri buz kütlesinin üzerinde bekleyen annesinin ağzındaki balığı alıp yedi. Belgesel filmleri aratmayan tüm bu yaşananlar Yeşiltaş’ın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Ömer Yeşiltaş, şöyle dedi: ’’Su da hareketlenme oldu. İyice dikkatlice baktığımda su samurları olduğunu fark ettim. Nesli tükenmekte olduklarını bildiğim için herkesin onları izleyebilmeleri için hemen gizlice onları çektim. Muhteşem, harika bir görüntü olmuştu. Hayranlıkla onları izledim. 2’si oynuyordu. Büyük olan geldi galiba anneleriydi. Ağzında balıkla geldi ve diğer 2’si balığı yedi. Nesli tükenmekte olan bir hayvanın köyümüzdeki derede görülmesi güzel bir duygu. Çok güzel şekilde avlandıklarına şahit olduk.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: