‘SIFIR ATIK KÜTÜPHANESİ’ KURULDU

‘SIFIR ATIK KÜTÜPHANESİ’ KURULDU

KARABÜK’te, öğretmen ve öğrenciler, kullanılmayan sıralar, kapılar, motor parçaları, lastikler, bilgisayar kasaları, kablo ve kablo makaraları gibi malzemeleri geri dönüştürerek “Sıfır Atık Kütüphanesi” kurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karabük Kartaltepe İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, kullanılmayan sıralar, kapılar, motor parçaları, lastikler, bilgisayar kasaları, kablo ve kablo makaraları gibi malzemeleri geri dönüştürerek “Sıfır Atık Kütüphanesi” kurdu. Vali Fuat Gürel, öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kestiği kütüphaneyi gezerek, kitap okuma etkinliğine katıldı.

Vali Gürel, “Okullarımızda çok güzel işler başarıyoruz, geri dönüşümden oluşan kütüphanemizi çocuklarımızın istifadesine açıyoruz. İlimiz genelinde kütüphanesiz okulumuz bulunmuyor, ancak burada açtığımız kütüphanenin bir farkı var, geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı. Atık malzemelerin değerlendirilmesi noktasında bir ışık olabilecek bir proje, projeyi hayata geçiren İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibini, okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Sıfır Atık Kütüphanesi okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: