SAFRANBOLU’DA TURİZM HAFTASI KUTLANDI

SAFRANBOLU’DA TURİZM HAFTASI KUTLANDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinlikleri kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tarihi Çarşı’da tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Safranbolu Kültür ve Turizm Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi beğeniyle izlendi. Slogan ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Safranbolu yöremize ait el sanatları ve yöresel ürünlerin yer aldığı stant gezildi. Fotoğraf Sanatçısı Cemil Belder ile geçen sene bugün aramızdan ayrılan Fotoğraf Sanatçısı Hüseyin Karataş’ın eserlerinin yer aldığı fotoğraf sergisi gezildi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, “Safranbolu’nun geçim kaynağı turizm üzerine. Böyle bir kentin tabii ki devam eden sorunları da olabilir. Konaklama sürecinin arttırılması gerekebilir. Yeni destinasyonlara, yeni alanlara ihtiyacımız var.’’ dedi.

Vali Gürel, ilçede herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini belirterek, ’’Eğer Safranbolu’ya gelen ya da yöremizin doğal güzelliklerini görmek için gelen insanlar mutsuz bir şekilde memnun olmayan bir şekilde geri dönüyorlarsa şehrimize yansıması olumsuz olur. Şu anda turizm maksatlı şehrimize gelen insanlar da var, onların fikirlerinin de çok önemli olduğunu biliyoruz. Eğer sokaklarda bir otelde bir yeme içme yerinde eğer misafirlerimiz uygun olmayan bir tavırla karşılaşırsa bu olumsuz bir şekilde herkese yansıyacaktır, onun için herkesin üzerine düşen görevler var. Yani ben bunu böyle davranırsam para kazanırım algısı herkese zarar verir, onun için bütün şehrin Safranbolu’daki bütün herkesin üzerine düşen vazifeyi sonuna kadar layıkıyla yerine getirmesi gerekir. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: