28 ÇİFTÇİYE YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITILDI

28 ÇİFTÇİYE YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITILDI

KARABÜK’ün Eskipazar ilçesinde ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında 3 bin dekar alanda ekim yapacak 28 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli ayçiçeği tohumu törenle dağıtıldı.

‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında gerçekleştirilen tören Eskipazar Gençlik Merkezi Salonu’nun bahçesinde Vali Fuat Gürel, Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile çiftçilerin katılımıyla yapıldı. Törende Karabük merkez ile ilçeleri Eskipazar ve Eflani’de 3 bin dekar alanda ekim yapacak 28 çiftçiye yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Toplantı salonunda ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadul Önemli, telekonferans yöntemiyle çiftçilere ay çiçeği yetiştirme tekniklerini anlattı.

Vali Gürel, şöyle dedi: Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere yönelik her türlü desteğinin bulunduğunu belirterek,’’ Hem tohumluk destekleri hem makine tedarikiyle alakalı çok büyük destekler var. Yeter ki çiftçilerimiz üretime dönsünler, tarıma dönsünler ve üretimin bir parçası olsunlar. Tarımın her türlüsünün yapılabileceği, yetiştirilebileceği verimli toprakların olduğu, sulanabilir arazilerimizin çok yoğun olduğu bir memlekette bir ülkede yaşıyoruz. Bu manada oldukça şanslıyız.’’

Kaymakam Furkan Korkusuz, ’’İlçemizin yağlık ayçiçeği destekleme kapsamına alınmasıyla beraber ilçemizde ayçiçeği yetiştiriciliğinin ilerleyen yıllarda daha da artacağı kanaatindeyim. Bu törede dağıtılan tohumluklarla beraber ilçemizde 400 ton üretimin olması planlanmaktadır Ve bunun ilçemize yaklaşık 6 milyon lira civarı bir ek katkısı olacağı planlanmaktadır. ’’dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ise, bol yağışlı bir kış sezonu geçirdiklerini belirterek, ’’İnşallah verimli bir yıl bekliyoruz. Geçen sene kuraklıktan ciddi zarar gören bu bölgemiz için bu yağmurları bir bereket olarak görüyoruz. İnşallah böyle devam ederse verimli bir yıl olmasını diliyoruz. ’’diye konuştu.

İlçeye bağlı Beytarla köyünde çiftçilik yapan Sevim Dönmez(36) de şu ifadelerde bulundu: ’’Devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Biz hanımlar olarak üretimin her köşesinde varız. Yeter ki devletimiz arkamızda dursun. Ülkenin ekonomisinde hanımların büyük bir rol oynadığını düşünüyorum. Yeter ki üretelim. Hep beraber el ele ülkemizi kalkındıralım.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: