‘SAFRAN YETİŞTİRİCİLİĞİNİ DAHA DA FAZLALAŞTIRMAK İSTİYORUZ’

‘SAFRAN YETİŞTİRİCİLİĞİNİ DAHA DA FAZLALAŞTIRMAK İSTİYORUZ’

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, kilosu 40 bin liradan satılan safranın ekimini yaptı. Safran yetiştiriciliğini daha da fazlalaştırmak istediklerini söyledi.

Milletvekili Güneş, İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, partisinin il başkanı İsmail Altınöz ve ilçe başkanı Mehmet Sarı ile birlikte ilçeye bağlı Kırıklar köyünde safran yetiştiricisi Şaban Yılmaz’ın tarlasında safran ekimi yaptı. Milletvekili Güneş, safranın Safranbolu ilçesiyle özdeşleştiğini belirterek, ’’Özellikle 2000’li yıllara kadar neredeyse safran ilçemizde unutulmuştu.  Sadece bir köyde ekimi yapılıyordu. 2 binli yıllardan sonra safran üretimi üzerinde durarak bugüne kadar 11-12 köyümüzde ekiliyor durumunu getirdik safranı. Safran ekimini daha da fazlalaştırmak istiyoruz.’’ dedi.

Ağustos ve eylül ayı başlarında ekimi yapılan, ekim ayında ise hasadı yapılan safran, ağırlığının 100 bin katı suyu sarıya boyayabiliyor, farklı özellikleriyle gıda, tıp ve giyim sektörlerinde kullanılabiliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: