ÇAD’DA TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

ÇAD’DA TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

KARABÜK Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Çad’da bulunan üniversiteler arasında iş birliği ve yapılabilecek anlaşmalar, yüksek lisans, öğrenci kabulü, doktora ve doktora sonrası araştırmalar gibi konularda görüşme sağladı.

Rektör Polat, ziyaretin ilk gününde Çad Yüksek Öğretim Bakan Yardımcısı ile  akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada Karabük Üniversitesi ve Çad’da bulunan üniversiteler arasında iş birliği ve yapılabilecek anlaşmalar konusunda görüşme sağlandı. 2. Günde ise Çad N’Djamena’da en büyük lise olan Felix Eboue Lisesi ziyaret edilerek okul yönetimiyle bir araya gelindi. Felix Eboue Lisesi’ne laboratuvar yapılması için destek olma konusunda görüşmeler yapıldı. Rektör Polat, burada Çadlı öğrencilere Karabük Üniversitesi’nden bahsetti. Daha sonra  N’Djamena Üniversitesi Rektör Daoussa Haggar Mahamat Saleh’i ziyaret etti. Yapılacak iş birliği üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Görüşmede ayrıca yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırmalar gibi konular konuşuldu. Görüşmelerin devamında Türkiye N’djamene Büyükelçiliği ve Maarif Vakfı ziyaretleri gerçekleştirildi. Büyükelçi Kemal Kaygısız, tarafından elçilikte ağırlanan Rektör Polat ve beraberindeki heyet burada öğrencilerin vize süreçleri konusunu görüştü.  Maarif Vakfı’na geçilerek öğrenci kabulü ile alakalı görüşüldü. Günün ilerleyen saatlerinde Karabük Üniversitesi’nde okuyan Çadlı öğrencilerle bir araya gelindi. Öğrencilerin isteği üzerine KBÜ heyeti öğrencilerin evine misafir oldu.  Çad Eğitim Bakanı, Yüksek Öğretim Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Eğitimden Sorumlu Danışmanı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Elektrik İdaresi Genel Müdürü, N’Djamena Üniversitesi Rektörü ve yetkililerle bir araya gelindi.

Rektör Polat’a Çad ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış, eşlik etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: