MÜHENDİSLİK TEMELLİ ÇALIŞMALARI ARTTIRMAYI PLANLIYORUZ

MÜHENDİSLİK TEMELLİ ÇALIŞMALARI ARTTIRMAYI PLANLIYORUZ

KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Tahir Güneşer, ”Şehrimizin hem ticari alt yapısı hem sanayi alt yapısı hem de üniversitemizin genel kuruluş felsefesi en başından beri mühendislik ağırlıklı. Bu çerçevede düşündüğümüzde mühendislik temelli yapacağımız çalışmaları arttırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de şehre bu konuda katkı sağlamayı düşünüyoruz” dedi.

Güneşer, Karabük’e yeni katma değerler üretmek için çalışmalarda bulunduklarını belirterek, “Karabük sanayi ve ticaret erbabının eşrafının temsilcisi olarak güzide bir sivil toplum kuruluşumuzu bugün burada ağırladık. Hem Üniversitemizin imkanlarını, şehre ve sanayicilerimize sunacağımız imkanları anlatma fırsatı bulduk hem de karşılıklı birbirimizin yardımlaşacağı noktaları ve ortak bir sinerjiyle şehrimize ve ülkemize sağlayacağımız katkıların fırsatlarını konuştuk. Bundan sonraki süreçlerde bu görüş alışverişlerimizin devam etmesini umuyoruz” dedi.

Üniversitelerin şehrin ekonomik ve bilgi hareketini, toplumsal ve teknolojik gelişimini sağlayan zeminler olduğuna işaret eden Doç. Dr. Güneşer, “Bu zemini oluşturmak ve zeminin gelişimini sağlamak için kuruluşundan beri Karabük Üniversitesi çok ciddi etkide bulunduğu şehre yeni katma değerler üretme fırsatı araştırmakta. Bunu sağlamak için de Mühendislik Fakültesi çok önemli dominant bir nokta. Çünkü şehrimizin hem ticari alt yapısı hem sanayi alt yapısı hem de Üniversitemizin genel kuruluş felsefesi en başından beri mühendislik ağırlıklı. Bu çerçevede düşündüğümüzde mühendislik temelli yapacağımız çalışmaları arttırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de şehre bu konuda katkı sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: