DEPREM BÖLGESİNDEN DÖNEN İTFAİYECİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

DEPREM BÖLGESİNDEN DÖNEN İTFAİYECİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

SAFRANBOLU Belediye Başkanı Elif Köse, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgelerinde görevlerini tamamlayarak geri dönen personele teşekkür belgesi verdi. ‘’Biz Safranbolu Belediyesi olarak depremin ilk günleri itibarıyla deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yanında her türlü desteği vererek olduğumuzu göstermeye çalıştık’’ dedi.

Başkan Köse, Gaziantep ve Hatay’da depremin yıktığı bina enkazlarında 14 gün süren arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak ilçeye dönen itfaiyecilerle yemekte buluştu. Başkan Köse yemek sonunda itfaiye erlerine çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Başkan Köse, ’’Oradaki felaketi ben de geçen hafta 40 belediye başkanı ile gittiğimde deneyimleyerek gördüm. Gerçekten felaketin boyutları çok büyük, televizyonda gördüğümüzden çok daha büyük olduğunu söyleyebilirim. Biz Safranbolu Belediyesi olarak depremin ilk günleri itibarıyla deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yanında her türlü desteği vererek olduğumuzu göstermeye çalıştık. Safranbolu’dan yaklaşık 15 TIR farklı malzeme deprem bölgesindeki farklı illere ulaştırıldı. Ayrıca biz o bölgeye araçlarımızı ve personelimizi de gönderdik. Hem Fen İşlerinden hem İtfaiye Müdürlüğünden 11 arkadaşımız deprem bölgesinde bizzat hem arama kurtarma çalışmalarında da çalıştılar. Artık biz bölgemize yerleşen depremzedelerle ilgileniyoruz.’’ dedi.

İtfaiye Amiri Ferhat Akgün ise şunları söyledi: TSK, Kıbrıs Barış Gücü ve AFAD’la beraber çalışmaları yerine getirdik. Cenazelerini bekleyenlerin ulaşmalarında yardımcı olduk. 14-15 yaşlarında bir kız çocuğunu çıkarmak için dönüşümlü olarak çalışıyorduk. Sesini duyarak ona ulaştık ve daha sonra AFAD’a devrettik ve ulaşıldı. Onun oradan ambulansa gidişini canlı bir şekilde görmek bizim bütün yorgunluğumuzu aldı. Bizi sevince boğdu. Çalıştığımız enkazdan 2 vatandaşımızı canlı çıkardık.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: