‘EMEĞİN BAŞKENTİ BİLİMLE BULUŞUYOR’ŞENLİKLERİ

‘EMEĞİN BAŞKENTİ BİLİMLE BULUŞUYOR’ŞENLİKLERİ

KARABÜK’te TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında ‘’Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor’’ şenlikleri Kent Meydanı’nda başladı. Vali Gürel,’’ Çocuklarımızı bilimle, sanatla, kültürle buluşturmak adına ne gerekiyorsa devletimiz, milletimiz elinden gelen bütün gayreti sarf etmekte.’’dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan şenlik kapsamında öğrenmeye istekli, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Şenlik kapsamında 46 atölye çalışması, 3 konferans, 1 sergi ile bilimsel gösteriler, 3D tasarım ve artırılmış gerçeklik uygulamaları, sosyal ve beşeri bilime dair örneklerden oluşan etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kent Meydanında düzenlenen şenliklere Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Ak Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin,  İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Yaşar,  Kardemir AŞ Genel Müdür Yardımcısı Uğur Altundağ, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ’’Şu anda ve gelecekte karşılaşacağımız sorunları hiç şüphesiz bilim ve teknoloji ile çözeceğiz. Bizlere düşen, sürekli olarak çalışmak, üretmek ve çağın ötesini yakalamaktır. ’’dedi.

Vali Gürel ise ’’Çağımız bilim çağı çocuklarımızı bilimle teknoloji ile buluşturmamız onları ülkemizin hedeflerine iyi hazırlamamız gerekmekte. Çocuklarımızı bilimle, sanatla, kültürle buluşturmak adına ne gerekiyorsa devletimiz, milletimiz elinden gelen bütün gayreti sarf etmekte. ’’diye konuştu.

Yarın sona erecek şenliğin açılış kurdelesini kesen Vali Gürel, beraberindekiler stantları gezdi. Vali Gürel, unutulmaya yüz tutmuş oyun olan misket oynadı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: