KBÜ’LÜ 44 DİŞ HEKİMİ MESLEĞE İLK ADIMI ATTI

KBÜ’LÜ 44 DİŞ HEKİMİ MESLEĞE İLK ADIMI ATTI

KARABÜK Üniversitesi (KBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans salonunda düzenlenen törenle uğurladı, mezun olan 44 öğrenci meslek yeminlerini etti.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen KBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun, ‘’2020 yılında Sağlık Bakanlığı ile yapılan ortak kullanım protokolü ile öğrencilerin ve akademisyenlerin Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde aktif olarak topluma ağız ve diş sağlığı hizmeti sunduğunu bildirerek, “Kıymetli mezunlarımız, hayatta sizin için yeni bir dönem başlıyor artık. Öğrencilik bitti. Yeni hayatınızda ‘Hiçbirimiz hepimiz kadar iyi olamayız’ Üniversitemizin sloganıdır, bu sloganımızda olduğu gibi ve ayrıca Hipokrat yemininde de ‘Meslektaşlarım kardeşlerim olacaktır’ ilkesi ile ahlaki değerlerinizi hiç kaybetmediğiniz mezuniyet sonrasında da birbirinizi destekleyeceğiniz ve ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunacağınız başarılı bir meslek yaşamı diliyorum” dedi.

Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 Yılı Eğitim-Öğretim yılında 44 öğrencisini mezun etti. Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarından derece ile mezun olan öğrenciler, birinci Nur Sena Kayrak, ikinci Bilge Akdana, üçüncü Bengisu Müge Çolak oldu.

Diş hekimliği Fakültesi birincisi Nur Sena Kayrak, Fakülte kütüğüne pirinç plakadaki ismini çaktı.

Diş hekimliği Fakültesi birincisi Nur Sena Kayrak, “Fakültemizin ilk mezunları değerli arkadaşlarım adına bu konuşmayı yapıyor olmaktan dolayı büyük bir onur duyuyorum. 5 senedir bugünü görebilmek için bir hayli çalıştık, büyük emekler harcadık. İlk mezunlar olmanın dezavantajları olsa da eğitim hayatımızda birlikte dayanışmayla bunları avantaja çevirmeye çalıştık. Bu yolda bizleri ellerinden gelen gayretle nitelikli birer hekim olarak yetiştirmenin yanı sıra mesleki sorumluluklarımızın gelişmesine katkıda bulunan bütün akademisyenlerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum. Hepsine emekleri için yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrenciler konuşmaların ardından Hipokrat yeminini ederek, diş hekimliğine ilk adımlarını attılar.

KBÜ’lü mezun Diş Hekimleri keplerini coşkuyla fırlatarak hekimliğe “Merhaba” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: