KBÜ SAĞLIK FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET SEVİNCİ

KBÜ SAĞLIK FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET SEVİNCİ

KARABÜK Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Ebelik Bölümü ile Çocuk Gelişimi Bölümü, meslek yaşamlarına başlamaya hazırlanan 269 öğrenci için yemin töreni gerçekleştirdi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen Mezuniyet Yemin Töreninde konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, “ Artık sizler topluma katkıda bulunacak olan bireylersiniz. Sizler sağlık sektöründe yeni bir umut, yeni bir ışık olacaksınız. Sadece akademik başarıları teşvik etmekle kalmayıp aynı zamanda mezunlarımızın kişisel ve profesyonel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Sizler Üniversitemizin kazandırdığı bilgi ve becerilerle donanmış olarak dünyaya açılan kapılarımızı aralıyorsunuz. Artık mezunlarımız olarak toplumun sağlığına katkıda bulunacak, insan hayatına dokunacak ve gelecek nesilleri şekillendireceksiniz. Son olarak size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu yeni dönemde karşılaşacağınız zorluklara karşı azimle ve inançla mücadele etmenizi, kendinize güvenmenizi ve her daim öğrenmeye açık olmanızı öneriyorum. Sürekli olarak kendinizi geliştirmek, mesleğindeki en son yenilikleri takip etmek ve etik değerlere bağlı kalmak başarınızın anahtarı olacaktır.” dedi.

 Hemşirelik Bölümü öğrenci temsilcileri Furkan Akay ve Cemile Arınmış, “ Üniversiteye geldiğimiz günden beri hep bir şeyleri keşfetme ve bulma yolunda ilerledik. İlk defa ailemizden uzak ve tek başımıza buradaydık. Bu yolun nasıl ilerleyeceği konusunda tereddütlerimiz ve korkularımız vardı. Hepimizin hayali insanlara yardım etmek, onların sağlıklarını korumak, iyileştirmek, onlara şefkat ve umut vermek. Bu hayali gerçekleştirmek için çok çalıştık, çok terledik, çok uykusuz kaldık ama hiçbir zaman pes etmedik vazgeçmedik” diye konuştu.

Yemin töreni, KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Ebelik Bölümü ile Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin sahnede Bölüm Başkanlarının refakatinde meslek yeminlerini etmeleriyle son buldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: