KBÜ TIP FAKÜLTESİ’NDEN 60 HEKİM MEZUN OLDU

KBÜ TIP FAKÜLTESİ’NDEN 60 HEKİM MEZUN OLDU

KARABÜK Üniversitesi(KBÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olan 60 öğrenci, yemin ederek hekimliğe ilk adımı attı.

SİZİN OLDUĞUNUZ YERDE HAYATA TUTUNMAK VARDIR

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, ‘’Sizin olduğunuz yerde hayata tutunmak vardır. Bizim anne babamıza bir kurum nezdinde bir memur nezdinde nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de kamu görevlileri olarak başkasına öyle davranın, yani empati yapın. Bizler kamu görevlileri olarak bir kurumda belki yöneticiyiz, belki hizmet veren pozisyondayız ama başka bir kurum nezdinde aynı zamanda hizmet alan pozisyonundayız. Bu manada kendinizin yerine koyun karşı tarafı ya da anne babanızın. Bundan daha kutsal yoktur, annelerimiz babalarımız bizim en değerlilerimizdir o manada bunlara karşı nasıl muamele yapılmasını istiyorsanız nasıl davranış sergilenmesini istiyorsanız siz de aynısını davranın” dedi.

BAŞARI İYİ İNSAN, GÜZEL İNSAN OLMAKTIR

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ise “Öğrencilere buradan tavsiyem anne baba kıymetini iyi bilin, onların rızasını, onların gönlünü hoş tutmadan hayatta hiçbir başarıya elde edemeyeceğinizden de emin olun. Bana derler ki birçok çevremdeki arkadaşlar ‘Hocam başarılı oldunuz, Rektör oldunuz’ rektör olmak başarı değildir veya bir yere gelmek başarı değildir, başhekim olmak başarı değildir. Başarı iyi insan olmaktır, güzel insan olmaktır’’ diye konuştu.

FAKÜLTE BİRİNCİSİ KONUŞTU

Tıp Fakültesi birincisi Ela Yılmaz da şöyle dedi: “İnanıyoruz ki biz bir olduğumuzda, birbirimizin arkasında olduğumuzda hekimliği hak ettiği yere tekrar taşıyacağız.’’

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 Yılı Eğitim-Öğretim yılında 60 öğrencisini mezun etti. Tıp Fakültesi mezunlarından derece ile mezun olan öğrenciler, birinci Ela Yılmaz, ikinci Sena Nur Belen, üçüncü Çağatay Tözüm oldu.

Fakültesi birincisi Ela Yılmaz, Fakülte kütüğüne pirinç plakadaki ismini çaktı.

Öğrenciler konuşmaların ardından yemin ederek, hekimliğe ilk adımlarını attılar.

KBÜ’lü mezunlar keplerini coşkuyla fırlatarak hekimliğe “Merhaba” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: