KARDEMİR’İN VE KARABÜK’ÜN 85.YILINI KUTLADI

KARDEMİR’İN VE KARABÜK’ÜN 85.YILINI KUTLADI

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş,’’ 3 Nisan sadece Karabük’te Demir Çelik fabrikalarının kuruluş günü değil, Türk Sanayisinin temelinin atıldığı gündür. 3 Nisan ‘Sanayi Günü’ olmalıdır.’’ dedi.

Güneş, Kardemir’in temellerinin atılışı ile Karabük’ün kuruluşunun 85.yılı nedeniyle TBMM’de  konuştu.

Güneş şöyle dedi:’’Kardemir, cevherden mamule entegre tesislerde demiryolu tekeri üreten sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da sayılı üreticileri arasında yer almaktadır. Kalın kangal üretiminde dünyanın sayılı, Türkiye’nin de tek üreticisi olan

Kardemir;   katma değeri yüksek ürünlerle sadece ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda ihracatımızdaki ileri teknolojik ürünlerin artırılmasına da hizmet ediyor. Katma değeri yüksek ürünlerde hem miktar hem de tutar bazında ihracatını artırarak yoluna devam eden Kardemir, hükümetimizin destekleriyle bu bayrağı daha da yukarılara taşıyacaktır.

Türkiye, geride bıraktığımız 2021 yılında Dünya da 7’nci, Avrupa’nın 1’inci en büyük çelik üreticisidir. Ülkemizin bu büyük gelişiminde, şüphesiz ki her Karabüklünün emek ve alın teri vardır. Kısacası 3 Nisan sadece Karabük’te Demir Çelik fabrikalarının kuruluş günü değil, Türk Sanayisinin temelinin atıldığı gündür. 3 Nisan ‘Sanayi Günü’ olmalıdır.

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasında kurucu iradeyi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla, minnetle, rahmetle yad ediyorum.

Özelleştirme tarihinden 1994 yılından 2000’li yıllara kadar emeği, gayreti geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

2003’lü yıllardan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, yöremiz Milletvekillerinin takip ve katkılarıyla teknolojinin yenilenmesine ray ve teker fabrikalarının ilavesine olmak üzere devletimizin ve şehrimizin büyüklerine şükranlarımızı sunuyor hepinizin şimdiden Ramazan-ı Şerifinizi kutluyorum.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: