3 NİSAN’I KUTLADIK

3 NİSAN’I KUTLADIK

KARDEMİR’in temellerinin atılması ile Karabük’ün kuruluşunun 85.yılı kutlamaları kapsamında Kent Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kent Meydanı’nda saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel,  Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra şiir ve kompozisyonlar okundu, halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.

Vali Vekili Muhittin Gürel, “Karabük Demir Çelik Fabrikalarını memleketimize kazandıran ve bu şekilde Cumhuriyet Kenti Karabük’ün kuruluşuna vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere emeği geçen herkesi saygı ve hürmetle anıyorum. Türk Milletinin Muassır Medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine ulaşmasında önemli katkılar yapan Kardemir’in ve Karabük’ün kuruluşunu kutluyor, saygılar sunuyorum. ”dedi.

‘FABRİKANIN BÜYÜMESİ KENTİN BÜYÜMESİ DEMEKTİR’

KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, ise, ‘’Eğer bugün dünya üzerinde Türk çeliğinin ismi okunuyorsa, bunun çekirdeği burada toprakla buluşup büyüyor. Bugün Türk demir çeliği dünyada yedinci, Avrupa’da birinci sırada ve Almanya ile çekişir durumdayız ve bu çok büyük önemli bir nokta. Savaş gerginliğinin yaşandığı şu günlerde çeliğin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortada. 85 yıldır üreterek, üretimini artırarak, insanlar yetiştirerek gelen KARDEMİR geçen bir yıl içinde çok önemli adımlar attı. O kadar büyük adımlar ki, hem ülkemize hem hissedarlarımızı hem de devletimize çok büyük katkılar kattı. KARDEMİR deyip geçmemek gerekiyor, şuan burada üçüncü ve dördüncü nesil çalışıyor. Kardemir’in varlığı Karabük’ün varlığı. Fabrikanın büyümesi kentin büyümesi demektir. Bunun için büyük gayret sarf ediyoruz. Çok önemli bir noktaya geldik, bugün KARDEMİR’in üretmiş olduğu birçok ürünü bugün Türkiye’de hiçbir diğer çelik fabrikası üretebilecek durumda değil. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde istenilse KARDAEMİR benzeri yerler kurulabilir ama sadece ekipmanı kurmak, fabrikanın temelini atmak yetmiyor. Oraya işletmek için önemli olan bilgi birikimi, tecrübe ve şirket hafızasıdır. Bunların ütümü 85 yıldır burada birike birike gelmesini yanı sıra burada kalmadı tüm Türkiye’ye taştı. Bugün hangi çelik fabrikasını eşeleseniz altında Karabük’ü bulursunuz” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: