KARABÜK’TE EN ÇOK HANGİ ÜLKENİN VATANDAŞI VAR

KARABÜK’TE EN ÇOK HANGİ ÜLKENİN VATANDAŞI VAR

KARABÜK İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, kentte en çok sırasıyla Afganistan, Irak ve Suriye vatandaşlarının bulunduğunu söyledi.

Vali Fuat Gürel, İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç’ı ziyaret ederek kentte göçmenlere yönelik yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü teşkilat şeması ve personel durumu hakkında bilgiler vererek sunumuna başlayan Dorkaç,  çoğunluğu öğrenciler olmak üzere kentte en çok yabancının bulunduğu ilk 3 ülke vatandaşının Afganistan, Irak ve Suriye olduğunu söyledi. Dorkaç, diğer ülkelerin ise Çad, Somali, Yemen, Türkmenistan, Azerbaycan,  Ürdün, Cibuti olduğunu belirtti.

Dorkaç ayrıca, kentte 6 Bin 841 kişinin ikamet izni olduğunu,  çalışma izni alan 63 kişiden 26 ‘sının Afganistan, 10’unun Irak ve 9’unun ise Suriye vatandaşı olmak üzere 18’de diğer  ülkelerin vatandaşlarının  oluşturduğunu belirtti.

Dorkaç , İlkokul’da 392, Ortaokul’da 459 ve Lise düzeyinde ise 343 yabancı öğrencinin bulunduğunu ifade etti.

Vali Gürel, Türkiye’nin tarihi boyunca kendisinden destek bekleyen mazlumlara aidiyeti ne olursa olsun her zaman yürek kapılarını açtığını ifade ederek, “Yerlerinden ve yurtlarından olan mazlumlara karşı insanlık görevi olarak kapımıza gelen herkese kucak açmaya devam edeceğiz. Ayrıca Üniversitemiz en fazla uluslarası öğrenci barındıran üniversitelerden biri.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: