KARABÜK’TE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI

KARABÜK’TE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI

KARABÜK’te uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılığıyla mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi için ‘Ben olsaydım’ temalı çalıştay düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve bu kapsamda Karabük Valiliği himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 2 gün sürecek olan ‘Ben Olsaydım’ temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı başladı. Açılış konuşmasını yapan Vali Fuat Gürel, “Özellikle son yıllarda ve daha önce televizyon bağımlılığı olarak başlayan şimdi ise telefonlarla gündemimize gelen ve maalesef günde belki beş altı saatimizi verdiğimiz çocuklarımızın çok daha fazla zamanını harcadığı bağımlılıkla alakalı konularımız gündemlerimizde olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından, KBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim üyesi Erkay Nacar tarafından “Tütün ve Alkol Bağımlılığı”, Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Nefise Demir tarafından “Uyuşturucu Bağımlılığı”, KBÜ Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Zengin tarafından “Davranışsal Bağımlılıklar”, KBÜ Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zafer Liman tarafından “Bağımlılıklara Adli Yaklaşım” ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Tütün ve Bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele biriminde görev yapan Sosyal Çalışmacı Fatih Atalay’ın ilimiz Bağımlılıkla Mücadele Çalışmalarının 3 Aylık verilerini ve ilçe çalıştay raporlarını sunumu ile birinci oturum sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: