KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖZEL YETENEK SINAVI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖZEL YETENEK SINAVI

KARABÜK Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim ve Müzik Bölümlerinde, ‘Özel Yetenek Sınavları’ başladı.34

İnternet üzerinden 20-24 Haziran tarihleri arasında başvuruları alınan Resim ve Müzik Bölümleri Özel Yetenek Sınavları, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu ile amfi salonlarında gerçekleşti. 65 kişilik kontenjanı olan Müzik Bölümü sınavına 158 öğrenci başvurdu. Adaylar müziksel işitme, müziksel okuma (solfej-deşifre), müziksel söyleme-çalma ve mülakattan oluşan sınavlarda ter döküyor. 5 aşamadan oluşan sınavların sonunda Müzik Anasanat Dalı’na 25, Türk Halk Müziği Anasanat Dalı’na 20 ve Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı’na 20 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazanacak.

Resim Bölümü sınavlarına ise 216 öğrenci başvuruda bulunurken 96 kişi sınava girmeye hak kazandı. Sınav, ‘canlı modelden desen’ ve ‘imgesel desen’ kategorilerinde yapılıyor. Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü’nün 25 kişilik kontenjanı bulunuyor. Sınavlarda başarılı olan öğrenciler 25 – 26 – 27 Temmuz tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıracak, yedek öğrencilerin kayıtları ise 28 – 29 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: