BAŞKAN TANKUT:ASANSÖR TAKIM OLMAK İSTEMİYORUZ

BAŞKAN TANKUT:ASANSÖR TAKIM OLMAK İSTEMİYORUZ

KARDEMİR Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, Süper Lig’de kökleşmiş takım sayısının arttığını belirterek, “İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Kardemir Karabükspor’un asansör bir takım hüviyetinde olmaması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in yeni takımlarından Kardemir Karabükspor, yeni sezon hazırlıklarını Bolu’nun Karacasu Beldesi’nde bulunan Termal Otel’de sürdürüyor. Kulüp Başkanı Ferudun Tankut, kampı ziyaret ederek teknik heyetten çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Başkan Tankut, kamp döneminin çok iyi geçtiğini söyledi. Geçen yıl Süper Lig’den düştükten sonra büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Tankut, “O zaman ekonomik sıkıntılar içerisinde olan kulüpte maliyeti yüksek futbolcuları gönderip maliyeti düşük PTT Ligine uygun futbolcuları seçmiştik. O takımımızla başarılı olduk, Süper Lig’e çıktık. Bir taraftan da kulübümüzü mali yükün altından kurtarmış olduk. Bu sene de Süper Lig’e uygun bir takım yaratacağız. Geçen yıl ki takımdan 7 futbolcu kaldı. Şu ana kadar 12 transfer yaptık ve 19 kişiyi tamamladık. Transferlerimiz devam ediyor. Bir kaç güne netleşecek transferlerimiz var” dedi.1003

‘ASANSÖR TAKIM OLMAK İSTEMİYORUZ’

Başkan Tankut, Bolu kampından sonra 2 gün İstanbul’da havaalanının yakınında Kartalspor’un sahasında çalıştıktan sonra ikinci etap kamp için Hollanda’ya gideceklerini söyledi. Hollanda kampına kadar transferleri büyük oranda tamamlamak istediklerini belirten Tankut, şöyle konuştu:

“Oraya 1 ya da 2 eksikle gitmek istiyoruz. Çünkü orada 4 tane hazırlık maçı yapacağız. Hazırlık maçları kendi eksikliklerimizi görmemiz açısında önemli. Hollanda dönüşü de Eylül ayına kadar devam edecek olan transfer sezonunda eksikleri tamamlayacağız. Sezonda işimizin zor olduğunu biliyoruz. Çünkü Süper Lig’de kökleşmiş takım sayısı artmaya başladı. Eskiden Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor dışında her takımın düşme hattında olabileceği bir sezon yaşanıyordu. Sıkıntıyı biliyoruz. Ona göre tedbirler almaya çalışıyoruz. Kardemir Karabükspor’un asansör bir takım hüviyetinde olmaması gerektiğine inanıyoruz.”

‘HEDEFİM YURT DIŞINDAN TAKIM ALMAK’

Kardemir Karabükspor’da daha önce başkanlık yaptığı dönemde yurt dışından takım alma projeleri olduğunu, ancak kendisinden sonra yürütülmediğini belirten Tankut, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki sezondan itibaren hedefim yurt dışından takım almak. Ben büyük takımlarımızın da o yöne yönelmesi gerektiğine inanıyorum. Yalnızca yurt dışından değil yurt içinde de olması gerekiyor. Her takımın altlarda pilot takımlarının olması gerekiyor. 2’nci veya 3’üncü ligde hatta amatör ligde takımlara destek verilmesi gerekiyor. Aşağıdan yukarıya kademe kademe çıkacak takımlar yapılması gerekiyor. Yurt dışıyla ilgili farklı planlarım da var. Benim oğlum Nijerya’da çalışıyor. Cebimize 250 bin dolar para koysak orada bir akademi kurabiliriz. Afrika’nın birkaç yerinde akademi kurulabilir. Bu akademilerde bulduğumuz futbolcuları eleyerek içinden çıkarttıklarımızı buralara taşıyıp yukarılara çıkarabiliriz.”1002

‘9-10 SAHA VE OTEL YAPACAĞIZ’

Karabük’te tesis yönünden sıkıntıları olduğunu vurgulayan Tankut, “Karabükspor’un daha önce benim yaptığım iki tane sahası var. Bir tanesi kışın kar ve yağmurda hantallaşıyor. Onun dışında tek saha ile yetinmeye çalışıyoruz. Üniversitenin sahası olmasa belki daha da zorlanacağız. 385 dönüm alan üzerinde bir tespit yaptım. Şimdi o arazi ile ilgili çalışmalarım var. Araziye 9-10 civarında saha yapmayı planlıyorum. Çizdirdiğim avam projede 9 ya da 10 tane saha olacak. Karabük Üniversitesi’nin üst tarafında bir havaalanı projesi var. Havaalanından 3 kilometre yüksekte, Karabük’ten de rakım olarak daha yüksek bir yerde de 500 dönüm alan üzerinde bir çalışmam var. Oraya da 5 yıldızlı bir otel ve sahalar yaparak kamplar için biz de talip olacağız” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: