KARABÜK İÇİN ‘TURUNCU’ KOD UYARISI

KARABÜK İÇİN ‘TURUNCU’ KOD UYARISI

METEOROLOJİ tarafından Karabük’te yarın ve Pazar günü beklenen şiddetli yağışlar için dikkatli ve tedbirli olunması için ‘turuncu’ kod uyarısı yapıldı.

Karabük için yapılan turuncu kodlu uyarıda, “Yerel olarak şiddetli ve aşırı (75 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklediğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Buna göre Karabük’te Cumartesi ve Pazar aşırı yağış bekleniyor’’ denildi.

BATI KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojiden yapılan açıklamada şöyle denildi: ‘Bu gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Düzce ve Bartın’da yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 üzeri), 08.07.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) , Cumartesi gece saatlerinden itibaren Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: