KAFKAS BURUNLU ENGEREK YILANI GÖRÜNTÜLENDİ

KAFKAS BURUNLU ENGEREK YILANI GÖRÜNTÜLENDİ

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) sınıflamasında nesli tehlikeye yakın kategoride bulunan Kafkas burunlu engerek yılanı görüntülendi.

Hakan Yılmaz, arkadaşıyla birlikte kamp yaptığı 1200 rakımlı Sarıçiçek Ormanlarında gezintiye çıktı. Yılmaz ve arkadaşı, deseninden dolayı dikkatlerini çeken yılanı cep telefonlarıyla kayda aldı. Bir süre sonra yılan gözlerden kaybolurken arkadaşlar, merak ettikleri yılanın Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) sınıflamasında nesli tehlikeye yakın kategoride bulunan Kafkas burunlu engerek yılanı olduğunu anladı.

‘DESENİ GÜZELDİ, ZEHİRLİ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİK’

Hakan Yılmaz, ’’Arkadaşımla doğa yürüyüşüne çıkmıştık. Ufak bir kamp gerçekleştirdik. Sarıçiçek mevkiinde boş arazide yürürken, yılan gördük. Hemen telefonu elimize alıp kayda girdik. Deseni güzeldi, yılanın zehirli olabileceğini düşünmemiştik. Eve gelip internet ortamında biraz araştırma yaptığımız zaman bunun Kafkas burunlu engerek olduğunu görmüş olduk. Soktuğu zaman birkaç dakika içerisinde müdahale edilmez ise öldürme riskinin de olduğunu öğrenmiş olduk. Aynı zamanda nesli tükenme riski altında olan bir engerek türüymüş. Bunu görmüş olmak bizim için sevindirici oldu. Biz video ve fotoğraf çektikten sonra yılan uzaklaştı.’’ dedi.

Kafkas burunlu engerek yılanı, 2014 yılında yapılan Karabük İli Biyoçeşitlilik çalışmaları sırasında Dokuz Eylül Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yusuf Kumlutaş ve Prof. Dr. Çetin Ilgaz tarafından kayıt altına alınmıştı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: