İLK KÖY YAŞAM MERKEZİMİZ AÇILDI

İLK KÖY YAŞAM MERKEZİMİZ AÇILDI

KARABÜK’te ilk Köy Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı. Vali Gürel,’’ inşallah bu “Köy Yaşam Merkezleri” ile köylerimize canlılık gelecek. Köylerimizde çocuğu olan velilerimiz var ise köylerimizde okullar açabiliriz, anasınıfları açabiliriz, bu Milli Eğitim Bakanlığımızın bizzat takip ettiği bir proje’’ dedi.

Millî Eğitim Bakanlığınca aktif olarak kullanılmayan köy ilkokullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yeniden tadilatı yapılan Ödemiş Köyü Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı. Bilim Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin Piyano ve Keman resitali ile başlayan açılış töreninde Aydınlıkevler İlkokulu Ana Sınıfı öğrencilerinin gösterileri büyük alkış aldı. Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin Halk Oyunu gösterisinin ardından kürsüye gelen Vali Fuat Gürel, ‘’İnşallah bu “Köy Yaşam Merkezleri” ile köylerimize canlılık gelecek. Köylerimizde çocuğu olan velilerimiz var ise köylerimizde okullar açabiliriz, anasınıfları açabiliriz, bu Milli Eğitim Bakanlığımızın bizzat takip ettiği bir proje. İlimizde 5 köyümüzde bu Köy Yaşam Merkezlerini faal hale getiriyoruz. ’’dedi.

Köy Yaşam Merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kursunu ziyaret ederek usta öğreticilerden bilgiler alan Vali Gürel, kursiyerlerle bir süre sohbet ederek Ödemiş Köyü Yaşam Merkezi’nin tadilatında ve düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: