2KARABÜK BİLİM ŞENLİĞİ’ DÜZENLENDİ

2KARABÜK BİLİM ŞENLİĞİ’ DÜZENLENDİ

KARABÜK’te  4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında  “Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkent Bilimle Buluşuyor” etkinliği düzenlendi.

Kent Meydanı’nda düzenlenen Karabük Bilim Şenliği açılış törenine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Fatih Kayış, Vali Yardımcısı Osman Sak, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan etkinlik kapsamında öğrenmeye istekli, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen Karabük Bilim Şenliği ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 3 günde 84 atölyede etkinlik yaptı.

Saygı duruşu ve Karabük Belediyesi Bando Takımının eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Kayabaşı İlkokulu öğrencilerinin sahnelediği ve büyük beğeni kazanan Mehter Takımı gösterisi ile devam etti.

Vali Fuat Gürel, “ 102 adet değişik faaliyet ile geleceğin bilim insanlarını yetiştireceğiz. İlimiz genelinde 35 bin öğrencimiz var, aralarından inşallah geleceğimizin bilin insanları, sanatçıları, sporcuları, bizleri ileriye taşıyacak gençlerimizi buralarda yetiştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi milli ve yerli üretim her zaman ön planda olmalı, insansız hava araçlarımızın neler yaptığını, bizleri nasıl gururlandırdığını, dünyanın değişik noktalarında isminden bahsedildiğinde ne kadar gururlandığımızı biliyoruz.’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: