HALKIMIZIN MAĞDURİYETİ DEVAM EDİYOR

HALKIMIZIN MAĞDURİYETİ DEVAM EDİYOR

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, geçen yıl sel felaketinin yaşandığı Güney köyünde 13 evin yıkılması ile ilgili,’’ Felaketin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu süre içerisinde bakanlar da dâhil birçok siyasetçi bölgeye gelerek bu evlerin tamamlanmasıyla ilgili söz verdiler. Fakat verilen sözlerle ilgili olarak atılan hiçbir adım yok, sadece söylentiden ibaret. Halkımızın mağduriyeti devam ediyor’’ dedi.

Akay, geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinden etkilenen Yenice ilçesi ile ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti. Akay, seçim öncesi bakanların ve çok sayıda siyasetçinin afet bölgesini ziyaret ettiğini ve bölge sakinlerine sözler verdiğini ancak bu sözlerin yerine getirilmesi için henüz hiçbir adımın atılmadığını söyledi.

Akay, sel felaketinin yaşandığı Güney köyünde 13 evin yıkıldığını, felaketin üzerinden de bir yıl geçmiş olmasına rağmen vatandaşların mağduriyetlerinin hala devam ettiğini söyleyerek “Felaketin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu süre içerisinde bakanlar da dâhil birçok siyasetçi bölgeye gelerek bu evlerin tamamlanmasıyla ilgili söz verdiler. Fakat verilen sözlerle ilgili olarak atılan hiçbir adım yok, sadece söylentiden ibaret. Halkımızın mağduriyeti devam ediyor. Bir an önce bu mağduriyetinin giderilmesiyle gerekli adımların atılması gerekiyor ’’dedi.

Akay, sel felaketinden en çok etkilenen ikinci köy olan Hisar köyüne giden Akay 3 kilometrelik bu alanda toprak kaymasının devam ettiğini ifade ederek, ‘’Bu kayma neticesinde camimizin 10 metre mesafesine kadar geldiğini gördüm can ve mal kaybı olmak üzere bu bölgede bir an önce önlemlerin alınması lazım. Buradan ilgili bakanlara ve yetkililere sesleniyorum: Önümüzdeki dönemde burada hak etmediğimiz bir sonuçla karşılaşmamak, can ve mal kaybına sebep teşkil edecek durumların yaşanmaması için bir an önce gerekli önlemlerin alınması lazım’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: