ESKİPAZAR’DA BALIK ÖLÜMLERİNE İNCELEME

ESKİPAZAR’DA BALIK ÖLÜMLERİNE İNCELEME

KARABÜK’ün Eskipazar ilçesindeki HES barajı gölünde çok sayıda ölü sazan balıkları kıyıya vurdu. Göldeki balık ölümleriyle ilgili inceleme başlatıldı.

Gerede Çayı üzerindeki Bulduk köyü mevkiinde bulunan HES barajında ölü sazan balıklar kıyıya vurdu. Suda kötü koku, kirlilik ve debisinde düşme gözlemlendi. Köy sakinleri kıyıya vuran balıkları görünce yetkililere haber verdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, baraj gölünde incelemelerde bulundu. Ekipler, balıklardan ve sudan incelemek üzere numune alıp, çalışma başlattı. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de kendi sınırları içinde yer alan çaydan numune aldı. Bölgede balık tutmak yasaklandı.

Köyün cami imamı Ali Rıza Öztürk, ’’Piknikler yapılıyordu,  balıklar tutuluyordu, semaverlerde çaylar içiliyordu. Güzel bir alandı. Maalesef amacından çıktı. ’’dedi.

Ali Osman Yeşiltaş kokudan duramadıklarını belirterek,’’ Elimizle balık tutup yiyorduk. Şimdi ise yiyemezsin. Çok güzel balık vardı. Hafta sonları burada 50- 100 tane araba oluyordu. Her taraf cıvıl cıvıldı. Piknikler yapılıyordu. Ama şimdi ise kokuyu duyan burnunu tıkıyor. Balıkları öyle görünce içim acıdı. Yazık, günah. Bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: