ARKEOPARK OLARAK ÜLE TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

ARKEOPARK OLARAK ÜLE TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

KARABÜK Valisi Fuat Gürel, Soğanlı Vadisi’nde bulunan köyleri ziyaret ederek,  Roma dönemine ait Kaya Mezarları ile Erken Bizans dönemine ait kalıntıları yerinde inceledi. Vali Gürel, ‘’Soğanlı Vadisinde bazı çalışmalar yaparak ilimiz turizmine kazandırmayı hedefliyoruz. Çalışmalar tamamlandığında arkeopark olarak ülke turizmine kazandırılması amaçlanmaktadır. ’’dedi.

Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi Yaşar Serkal Yıldırım rehberliğinde gerçekleştirilen inceleme gezisine vali Gürel, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ile bazı kurum müdürleri katıldı. İlk olarak Üçbölük köyü sakinlerinden  Recai Demirsöz’ün kendi imkanlarıyla oluşturduğu müze ve sanat merkezi gezildi.  Aşağı Güney köyü bölgesindeki tarihi eserler incelendi.

Vali Gürel, “Doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin kültür varlıklarına sahip olan Soğanlı Vadisi’nde incelemelerde bulunduk. Soğanlı Vadisi’nde bazı çalışmalar yaparak ilimiz turizmine kazandırmayı hedefliyoruz. Çalışmalar tamamlandığında arkeopark olarak ülke turizmine kazandırılması amaçlanmaktadır. Özellikle vadinin yamaçlarında bulunan çok sayıda kaya mezarı görülmeye değer kültür varlıkları olarak bölgenin tarihi geçmişine ışık tutmaktadır.’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: