DÜNYANIN EN UZUN KADINI RUMEYSA OYUNU EVDE KULLANDI

DÜNYANIN EN UZUN KADINI RUMEYSA OYUNU EVDE KULLANDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan dünyanın en uzun boylu kadını olan weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi (27), oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.

Dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, 2 metre 15 santim boyundaki weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oyunu seyyar sandıkta kullanabilmek için Safranbolu İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Seçim Kurulu görevlileri Gelgi’nin Emek Mahallesi’ndeki evine geldi. Gelgi, 8801 numaralı seyyar sandıkta oyunu kullandı. Seyyar sandık uygulaması gereği muhtar adayı için oyunu kullanamayan Gelgi şöyle dedi: ’’Yetkililere teşekkür ediyorum evime kadar gelip zahmet ettikleri için. Muhtar adayını seçememiş olmam benim için sürpriz oldu. Beklemiyordum böyle bir uygulama olduğunu.’’
2023 öncesi oyunu okullarda kullandığına dikkat çeken Gelgi,’’Tabii ki fiziksel olarak bazı zorlukları oluyordu. Seyyar sandık uygulaması fiziksel engelli bireyler için oldukça yararlı bir uygulama. Sadece belirli bir oy kullanma saati bulunmadığı için, hangi saatte yetkililerin geleceğini bilemediğim için hazır bir şekilde onları bekledim. Önümüzdeki yıllarda saat bilgisi verilerek bu işlem gerçekleştirilirse seçmenler için daha kolay olur.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: