BÖLGENİN İLK KADIN İTFAİYECİSİ OLDU

BÖLGENİN İLK KADIN İTFAİYECİSİ OLDU

SAFRANBOLU’da sınavları başarıyla geçen Betül Şevval Taşlıyan(21), Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk kadın itfaiyecisi olarak görevine başladı.

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen sınavı başarıyla geçen Karabük Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Betül Şevval Taşlıyan, Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk kadın itfaiyecisi oldu.

‘SEN KADINSIN, O ERKEK İŞİ’ GİBİ SÖZLERE KULAK ASMADIM’

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde 22 erkek itfaiyecinin arasında tek kadın itfaiyeci olarak görev yapacak olan Betül Şevval Taşlıyan, şöyle dedi: ’’Sen kadınsın, o erkek işi’ gibi sözlere kulak asmadım. Kadınların da pek çok şeyi başarabileceğine inanıyorum. Üstelik sevdiğim, manevi yönü çok büyük olan bir görev. Burada görev yapan müdürümüzden diğer çalışma arkadaşlarıma kadar herkes adapte olabilmem için ellerinden geleni yapıyorlar. Başarılı olacağıma inanıyorum. Ancak böyle bir sınavda kadınlara da şans veren ve inanan belediye başkanımız sayın Elif Köse’ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’’

‘BAŞKAN KÖSE: CESARETİNDEN ÖTÜRÜ KUTLUYORUM’

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tecrübeli ve deneyimli bir kadrodan oluşan İtfaiye birimlerine Taşlıyan ile birlikte 4 itfaiye erini dahil ederek, daha da güçlendiğini söyledi. Başkan Köse, ’’Her platformda kadınların da istediklerinde her konuda başarılı olabileceklerine inanıyorum. Betül, zor bir sınavı oldukça başarılı bir şekilde tamamladı. Öncelikle cesaretinden ötürü kutluyorum. Aynı başarıyı sahada da göstereceğine inanıyorum. Bununla birlikte diğer üç arkadaşımıza da başarılar diliyorum. İnşallah kazasız belasız bir çalışma hayatı geçirirler. Tüm itfaiye personelimize kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: