BİLİM VE İNOVASYON MERKEZİ’NİN TEMELLERİ TÖRENLE ATILDI

BİLİM VE İNOVASYON MERKEZİ’NİN TEMELLERİ TÖRENLE ATILDI

KARABÜK Belediyesi tarafından yapılacak olan Bilim ve İnovasyon Merkezi’nin temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Karabük Belediyesi tarafından  Cumhuriyet Mahallesi’nde 10 bin metrekare alan üzerinde, 17 milyon 852 bin liraya mal olacak Bilim ve İnovasyon Merkezi’nin temelleri törenle atıldı. Törene, Karabük Valisi Fuat Gürel, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Ak Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan başkan Vergili, bugüne kadar 500 milyon liranın üzerinde örnek projeleri hayata geçirdiklerini, bunu da Karabüklülerle birlikte, devletin kurumlarının işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Kentte gençlerle ilgili yapılabilecek, ufkunu açacak projelere başladıklarını bu projeleri de en kısa sürede hayata geçireceklerini, koronavirüsten dolayı  8-9 ay geciktiğini söylediği ‘Spor Vadisi’ projesini de yıl sonuna kadar bitireceklerini belirtti. Başkan Vergili, orman yangınlarına da değinerek, ’’Bugünlerde Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekiyor. Şu andaki yangınlardan dolayı büyük ızdırap duymaktayız. Bu yangınlarda şehit olanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.’’ diye konuştu.

‘ÇOK ÖNEMLİ OLACAĞINI DEĞERLENDİRİYORUM’

Vali Gürel, şöyle dedi: ‘’Gençlerimizin gelecek teknolojilerle yetiştirilmesi, teknolojiye duyarlı bir gençlik yetiştirilmesi adına bu Kültür ve İnovasyon Merkezi’nin çok önemli olacağını değerlendiriyorum. Gençlerimize iyi bir altyapıyla fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimlerin öğretileceği, uzay bilimlerinin de takip edileceği bir altyapıyı burada bulmuş olacaklar. Karabüklü hemşehrilerimize ne yapılırsa onlara az gelir, daha iyisini, daha fazlasını yapmak bizlerin boynumuzun borcu ve görevimizdir. ’’diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından yapılan duanın ardından butona basılarak Kültür ve İnovasyon Merkezi’nin temeli atıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: