BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

KARABÜK’te ilk kez düzenlenen bilim şenliğine 200 öğrenci katılırken, 65 proje sergilendi.

Yenimahalle Spor Salonu’nda yapılan şenlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şenliğe katılan 200 öğrenci, öğretmenlerin koordinesinde hazırladığı 65 projeyi sergiledi. Vatandaşlar, yenilikçi projeleri keşfederek, eğlenceli deneylerle dolu bir gün geçirdi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ’’Bizler ülke olarak, Karabük olarak dijital ve teknolojik dönüşümü yakalamamız lazım ve buna ayak uydurmamız lazım. Bu kapsamda bilim şenliğimizin buna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hedefimiz; Karabük’ü bir proje ili haline getirmek’’ dedi.

Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız ise, ’’Bu projelerimiz içerisinde drone teknolojileri, geleceği teknolojileri dediğimiz tarım teknolojileri, akıllı ev sistemleri, otonom araç sürüşleri var. Ayrıca TEKNOFEST’e katılmış yarışmacılarımızda burada projelerini sunmaktadır. Amacımız; gençliğimizin teknolojiye meraklarını artırmak Türkiye 100 yılı çerçevesinde, milli teknoloji kapsamında da gençlerimizin TEKNOFEST’te ilimizi daha iyi temsil etmelerini sağlamak, farkındalıklarını artırmayı hedeflemekteyiz’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve protokol üyeleri, sergilenen projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ ANLATTI

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Ramazan Tarlabaşı, ‘sanayide dijitalleştirme’ projesini anlattı.

Karabük İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Salih Yörür, elektromanyetizmadan yararlanarak elektrik üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Alparslan Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Yasin Erdem ise, ‘tekno davul’ projesiyle öğrenme arzusu içindeki her kesin bateri çalabileceğini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: