‘AVRUPAYA CİDDİ ANLAMDA İHRACATLARINA BAŞLADIK’

‘AVRUPAYA CİDDİ ANLAMDA İHRACATLARINA BAŞLADIK’

KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, çok kısa bir süre sonra demir yolu aksları ve teker setlerini üretmeye başlayacaklarını belirterek,’’ Bunlar Türkiye’de ilk ve tek. Şu anda Avrupa’ya ciddi anlamda ihracatlarına başladık.’’ dedi.

İstihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi adına Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce yürütülen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında (KARDEMİR) 101 kişi işbaşı yaptı. Kardemir Eğitim Kültür Dairesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış ve sertifika törenine Vali Fuat Gürel, KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alper Mumyakmaz, Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Ali Oflaz, kurum müdürleri, Kardemir yöneticileri ve işçiler katıldı.

Necdet Utkanlar, çok kısa bir süre sonra demir yolu aksları ve teker setlerini üretmeye başlayacaklarını belirterek,’’ Bunlar Türkiye’de ilk ve tek. Şu anda Avrupa’ya ciddi anlamda ihracatlarına başladık. Büyük profiller üretiyoruz. Otomotiv sanayi için yeni üretimler gündeme getiriyoruz. Bugün öğlen saatlerinde iki alman firma ile masaya oturup sohbet ettik. Bu firmalar bizden son derece özel çelik taleplerinde bulunuyor. Bu adamlar Almanya’dan kalkıp boşuna gelmiyorlar. Bu adamlar bizimle gelip konuşuyorlarsa bizden çok özel bir takım çelikleri istiyorlarsa bir takım duyumlardan sonra geliyorlar. Bunları el birliğiyle, her birimizin ucundan tutmasıyla üretip ortaya koyuyoruz.’’ dedi.

 

Konuşmaların ardından işçilere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: