KARABÜK’te, aracın çarpması sonucu ayağı kırılan karaca, veteriner hekim tarafından ameliyat edildikten sonra bakım ve tedavisinin sürdürülmesi amacıyla hayvanat bahçesine götürüldü.
Karabük’ü Ovacık ilçesine bağlayan yolda, aracın çarpması sonucu yaralanan karacayı gören vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yaralı karacayı alarak Karabük Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi.
Sağ ayağında kırık tespit edilen karaca, veteriner hekim Selim Korkmaz ve ekibi tarafından yaklaşık 1 saat süren operasyonla vida-plak sistemi uygulanarak ameliyat edildi. Tedavisi süren karacanın, tamamen iyileşene kadar Zonguldak’taki Gökçebey Hayvanat Bahçesi’ne gönderildiği belirtildi.















