184 NEGATİF, 1 TEKRAR

184 NEGATİF, 1 TEKRAR

KARABÜK’te, koronavirüs ile mücadele kapsamında berber ve kuaförlere covid-19 testi yapıldı. 184 berber ve kuaförün testleri negatif  çıkarken 1 kişinin testi ise tekrarlanacak. Berber ve kuaförlerin test sırasında oldukça zorlandıkları görüldü.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, kent merkezinde hizmet veren 185 berber ve kuaföre covid-19 testi yapılmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda sağlık ekipleri, Belediye Konferans Salonu’nda berber ve kuaförlere boğaz ve burun kürü uygulayarak test örnekleri aldı. Yapılan testler sonucunda 184 berberin covid-19 testi negatif çıkarken 1 kişinin ise test sonucunun yeniden tekrarlanmasına karar verildi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, şöyle dedi: ’’Bu sonuçlara göre daha güvenli daha gönül rahatlığıyla insanlarımız berber ve kuaförlere hizmet almaya gidebilecekler. Amacımız; salgının tekrar baş göstermesini engellemek. Ciddi bir gayret sarf ettik ve şu an içinde bulunduğumuz durumda kentimizde koronavirüs hastalığı tamamen kontrol altına alınmış durumda. Vaka sayımız son derece az. Taburcu sayılarımız arttı. Kentteki bu kontrollü durumu sürdürmek ve tamamen koronavirüsten kurtulmayı hedefliyoruz.’’

Sarı, ilçelerde hizmet veren berber ve kuaförlerdende ilerleyen günlerde  testlerin alınacağını belirtti.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: